Начало Култура Изкуство Арт пленер „Корени и крила” - за грижата един към друг, за разбирането и желанието да творим и създаваме красота
19 Ноември 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 19 Ноември 2019 14:52
Вторник, 19 Ноември 2019 14:06
Вторник, 19 Ноември 2019 13:01
Вторник, 19 Ноември 2019 11:02
РЕКЛАМА
Арт пленер „Корени и крила” - за грижата един към друг, за разбирането и желанието да творим и създаваме красота Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Изкуство
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 15 Април 2019 08:12
Levski art plener1 Левски и Центровете за предоставяне на социални услуги на СОНИК СТАРТ в града се превърнаха в училища по изкуствата и притегателен център за среща на идеи, светоусещания и индивидуалности, като домакини на Арт пленер „Корени и крила”. Събитието се проведе в периода от 1-ви до 4-ти април 2019 г. с цел предоставяне на възможности за среща с изкуството на деца, ползващи услугите на Център за обществена подкрепа (ЦОП), Център за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) и Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ), чрез планирани занимания с подкрепата и участието на преподаватели, художници и ученици от училища по изкуствата.
Арт пленерът „Корени и крила” е и част от уникалните събития, които се организират в рамките на Национална кампания за толерантност „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел”, за да напомнят за ценността от срещата с различието; за грижата един към друг; разбирането и желанието да творим и създаваме красота – за другите и нас самите; за ценността на приятелството. Специални гости-участници в събитието бяха изявените художници Иван Кънев и Радослав Николов, деца от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ в Сливен, единствена по рода си в Източна Европа с техния преподавател Стефка Палазова, деца от единствената на Балканите Професионална гимназия по каменообработване в Кунино с техния преподавател Павлина Димчовска. Активно се включиха и доброволци - съмишленици, подкрепящи каузата на организацията. Под умелото ръководство на ментори - професионалисти, децата се впуснаха в дебрите на изкуството и се отдадоха на творчество в рамките на направленията: графика, скулптура и живопис. Участниците се докоснаха до каменоделството и магията на камъка чрез специално подготвена демонстрация от учениците от Кунино, които предоставиха възможност на всеки един за включване в работата с тяхна подкрепа. Продуктите от своята дейност гостуващите подариха на домакините, както и лично на деца, отдали своята енергия в активно участие в процеса по тяхната изработка.
Levski art plener2
Събитието даде възможност за изграждане на привлекателна уникална общност за участниците, които създадоха нови контакти, обмениха опит с връстници, създадоха незабравими приятелства, както и за развитие на талантите и мотивиране на децата, които имат заложби в сферата на изкуството. Изработени по време на пленера пана ще красят стените на някои от Центровете за предоставяне на социални услуги, а избрани творби ще бъдат представени в изложбените площи на Левски през месец май.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Понеделник, 15 Април 2019 08:17
 
Фейсбук коментари
Сподели статията