Начало Култура Изкуство Мартин Митев с благодарност към „Северняците“ и хореографа Джейлян Демирев
27 Май 2019 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Неделя, 26 Май 2019 20:19
Неделя, 26 Май 2019 18:01
Неделя, 26 Май 2019 14:51
Неделя, 26 Май 2019 13:59
РЕКЛАМА
Мартин Митев с благодарност към „Северняците“ и хореографа Джейлян Демирев Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Изкуство
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 24 Май 2018 17:03
gines hora1 gines hora2 gines hora3 gines hora4 250 самодейци в народни носии подариха за 24 май на Плевен един истински празник на българския дух. В продължения на час и 18 минути на централния площад „Възраждане“ самодейците от клуб „Северняците“ с ръководител Джейлян Демирев представиха без прекъсване 65 автентични хора от всички области на страната пред очите на стотици плевенчани и гости на града. Уникалната инициатива наблюдава и Председателят на Общинския съвет Мартин Митев, който поздрави танцьорите и техния ръководител за прекрасната идея, посветена на 10 години от създаването на клуба и 55-ия рожден ден на хореографа Джейлян Демирев.
„Скъпи плевналии, току-що всички ние станахме свидетели на нещо уникално, на това как хора от различни възрасти, с различни интереси и професии, обединение от своята любов към българския фолклор, съхраняват българския дух. Традицията е жива, когато се предава от човек на човек и аз съм убеден, че всички ние ще успеем да предадем тази любов към българското и на нашите деца.  Благодаря ви, че ви има! Благодаря ви, че превърнахте този 24 май в един истински празник на българския дух и на традициите ни, че ни накарахте всички ние да се почувстваме горди като българи“, обърна се към самодейците от „Северняците“ председателят на Общинския съвет Мартин Митев. Той честити 10-годишният юбилей на Клуба, след което направи специално обръщение и към хореографа Джейлян Демирев по случай 55-ия му рожден ден. „Трудно е човек да опише с думи това, което почувства при видяното днес на централния площад в Плевен. Г-н Демирев, това, което вие и тези 250 танцьори направихте, е най-хубавият подарък за Плевен в празничния 24 май! Благодаря ви, че сте част от Плевен и, че давате своя труд и талант на нашия град! Поклон пред хора като вас, г-н Демирев!“, обърна се към рожденика Мартин Митев.
С днешната инициатива клуб „Северняците“ и хореографа Джейлян Демирев кандидатстват за Книгата за рекордите „Гинес“. Събитието бе документира от три камери, присъства и нотариус, за да може след това записът да бъде изпратен в централата на Рекордите на Гинес. Изпълненията наблюдава и комисия в състав доц. Красимир Петров, доц. Петър Григоров и доц. Стефан Въгларов.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията