Начало Култура Изкуство Покана за конкурс за изворен фолклор
21 Март 2018 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини
Вторник, 20 Март 2018 14:28
Вторник, 20 Март 2018 13:53
Вторник, 20 Март 2018 12:29
Вторник, 20 Март 2018 11:52
Валути
РЕКЛАМА
Покана за конкурс за изворен фолклор Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Изкуство
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 09 Февруари 2018 10:35
fest kehlibarengrozd IX-ото издание на националния фолклорен фестивал „Кехлибарен грозд 2018” ще се проведе на 30 юни и 1 юли 2018 г. (събота и неделя) на откритата сцена в центъра на с. Лозен, община Любимец, област Хасково.
Организатор на фестивала е народно читалище „Просвета-1925” в с. Лозен, област Хасково, със съдействието на Кметство село Лозен, Община Любимец, Министерството на културата и Института за етнология и фолклористика към БАН.
Фестивалът е с конкурсен характер, с награден фонд и се провежда под патронажа на Министерството на културата.
Целта на фестивала е да популяризира изворния фолклор на България. Да стимулира представянето на местни традиции – издирването и изпълнението на песни, мелодии, танци, обичаи, характерни за местната култура, от която са изпълнителите (групи за автентичен фолклор, танцови клубове, народни хорове и др.), като по този начин съдейства за съхранението и предаването на нематериалното културно наследство, участващо в изграждането на идентичността ни.
Съгласно статута на фестивала, в него могат да вземат участие различни колективи, групи представящи народни обичаи, певчески групи, танцьори, ансамбли, танцови клубове, народни хорове и оркестри, индивидуални изпълнители и др. формации от страната, които представят български фолклор и ще се състезават съгласно регламента на фестивала.
Изпращайте заявки до 10 юни 2018 г. на адрес: ПК 6552 с. Лозен, общ. Любимец, обл. Хасково, народно читалище „Просвета-1925”, За Христо Янъков. Или на електронната ни поща: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Заявка за участие можете да попълните и на електронния формуляр на  www.lozenfest.com. Телефон за информация и контакти: 0878916901 – Христо Янъков.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти