Начало Култура Изкуство С коледен куклен спектакъл приключи проект на читалището в Победа
21 Май 2018 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Неделя, 20 Май 2018 17:02
Събота, 19 Май 2018 18:38
Събота, 19 Май 2018 15:53
Петък, 18 Май 2018 14:12
Валути
РЕКЛАМА
С коледен куклен спектакъл приключи проект на читалището в Победа Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Култура - Изкуство
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 18 Декември 2017 11:18
kuklen pobeda1 kuklen pobeda2 На 17 декември в НЧ ”Зора-1990” село Победа, община Долна Митрополия беше изнесен детски коледен спектакъл, информират от читалището. Емоционалното културно събитие е заключителен етап на проект „С куклен театър из Европа”. Този проект бе спечелен в проектна сесия за малки читалищни инициативи по програма ”Нашият общ европейски дом”, която сдружение „Плевенски обществен фонд Читалища“ обяви и финансира съвместно с Община Долна Митрополия. Гости на тържеството бяха кметът на селото, Даниела Александрова и председателят на читалищното настоятелство, Даринка Николова.
Секретарят на читалището и ръководител на проекта, Димитринка Гетова в отчета си подчерта, че интересните дейности са привлекли двойно повече деца от планираните. Целевата група, с която е работил читалищният екип в продължение на три месеца, са 18 деца на възраст от 6 до 15 години. Десет е броят на доброволците, набавили кукли за приказните персонажи.
В препълнената читалищна зала участниците представиха куклените пиеси „Червената шапчица” на Шарл Перо и Братя Грим, „Грозното патенце” от Андерсен, „Мързелан и Мързеланка” от Асен Разцветников и „Дядовата ръкавичка” от Елин Пелин.

Кукленият театър - форма на изкуството, неизползвана до момента в читалището в Победа, спомогна за развиване на артистичните способности на децата, отчитат организаторите.
Изненадващо Дядо Коледа пристигна при децата и раздаде подаръци, подготвени от читалището, Кметството и спонсорите „Алекс – М” с управител Маргарита Бешева и „Деникар” с управител Владислав Живкович. Думи на благодарност за активната дейност на читалищния екип изказаха гостите.
Празникът продължи с надпревара в разпродажбата на благотворителната изложба базар. Голяма част от посетителите се включиха в дарителската кампания на читалището за събиране на средства за рисуван портрет на Васил Левски.
Тържеството завърши с торта за участниците, осигурена от кмета на селото.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти