Начало Култура Изкуство С коледен куклен спектакъл приключи проект на читалището в Победа
18 Октомври 2018 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 18 Октомври 2018 16:25
Четвъртък, 18 Октомври 2018 16:15
Четвъртък, 18 Октомври 2018 14:03
Четвъртък, 18 Октомври 2018 13:54
Валути
РЕКЛАМА
С коледен куклен спектакъл приключи проект на читалището в Победа Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Култура - Изкуство
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 18 Декември 2017 11:18
kuklen pobeda1 kuklen pobeda2 На 17 декември в НЧ ”Зора-1990” село Победа, община Долна Митрополия беше изнесен детски коледен спектакъл, информират от читалището. Емоционалното културно събитие е заключителен етап на проект „С куклен театър из Европа”. Този проект бе спечелен в проектна сесия за малки читалищни инициативи по програма ”Нашият общ европейски дом”, която сдружение „Плевенски обществен фонд Читалища“ обяви и финансира съвместно с Община Долна Митрополия. Гости на тържеството бяха кметът на селото, Даниела Александрова и председателят на читалищното настоятелство, Даринка Николова.
Секретарят на читалището и ръководител на проекта, Димитринка Гетова в отчета си подчерта, че интересните дейности са привлекли двойно повече деца от планираните. Целевата група, с която е работил читалищният екип в продължение на три месеца, са 18 деца на възраст от 6 до 15 години. Десет е броят на доброволците, набавили кукли за приказните персонажи.
В препълнената читалищна зала участниците представиха куклените пиеси „Червената шапчица” на Шарл Перо и Братя Грим, „Грозното патенце” от Андерсен, „Мързелан и Мързеланка” от Асен Разцветников и „Дядовата ръкавичка” от Елин Пелин.

Кукленият театър - форма на изкуството, неизползвана до момента в читалището в Победа, спомогна за развиване на артистичните способности на децата, отчитат организаторите.
Изненадващо Дядо Коледа пристигна при децата и раздаде подаръци, подготвени от читалището, Кметството и спонсорите „Алекс – М” с управител Маргарита Бешева и „Деникар” с управител Владислав Живкович. Думи на благодарност за активната дейност на читалищния екип изказаха гостите.
Празникът продължи с надпревара в разпродажбата на благотворителната изложба базар. Голяма част от посетителите се включиха в дарителската кампания на читалището за събиране на средства за рисуван портрет на Васил Левски.
Тържеството завърши с торта за участниците, осигурена от кмета на селото.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията