Начало Култура Изкуство Илко Иларионов, Ваня Делийска, Димо Дешев и Дианка Тодорова с награди "КДК Арт". Бизнесменът Януш Донев взе приза за меценатство
21 Август 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 20 Август 2019 16:11
Вторник, 20 Август 2019 13:26
Вторник, 20 Август 2019 11:13
Вторник, 20 Август 2019 10:54
РЕКЛАМА
Илко Иларионов, Ваня Делийска, Димо Дешев и Дианка Тодорова с награди "КДК Арт". Бизнесменът Януш Донев взе приза за меценатство Печат Е-мейл
( 10 Гласа )
Култура - Изкуство
Написано от Радослав ХРИСТОВ   
Понеделник, 01 Юли 2013 09:34
Дианка Тодорова благодари за признанието на КДК, ръководството на Община Плевен, както и на своите колеги. Церемонията по връчването на годишните награди "КДК Арт" се проведе в петък вечер в салона на Клуба на дейците на културата. Проявата бе организирана от КДК – Плевен със съдействието на Община Плевен, а в началото председателят на Клуба на дейците на културата, Никола Попов, припомни, че тя води началото си от 1997 г. През годините, с кратки прекъсвания, сме организирали награждаването на различни места, но за настоящото издание неслучайно избрахме това място, на което са гостували личности като Христо Бръмбаров и Гена Димитрова, Любомир Левчев и Павел Матев, проф. Тони Андрейков, Георги Константинов, Калин Донков, а свои картини са показвали автори като Светлин Русев и Тома Трифоновски, отбеляза в словото си Попов.
По традиция, номинациите бяха в четири категории, а носителите на високото отличие във всяка от тях бяха определени от жури с председател Ванко Найденов и членове Георги Стойков, Димо Дешев, Асен Антонов и Красимир Рангелов, като последният бе автор и на изящните статуетки за победителите. Всяка от творческите групи в Плевен предварително бе направила своите предложения, излъчвайки по трима изявени представители от гилдията. В категория "Литература" това бяха Христина Комаревска, Татяна Любенова и Илко Иларионов, а отличието отиде при директора на ДКТ "Иван Радоев". Ваня Делийска получи наградата си от началникът на отдел "Образование и култура" в Община Плевен, Йонита Иванова. Получавал съм награди за актьорско майсторство и драматургия, но това е първото ми отличие за поезия, сподели Иларионов. Той благодари на журито, че е оценило малката му поетична книга "Стихотворения" и то в конкуренцията на такива поетеси като Таня Любенова и Христина Комаревска.
В категория "Театър" номинирани бяха Зоя Минева, Сергей Константинов и Димо Дешев. Статуетката на Краси Рангелов спечели режисьорът в ДКТ "Иван Радоев", който поради неотложни ангажименти извън града не успя да присъства на церемонията. При музикантите в престижната тройка попаднаха Чавдар Вълков, Виолета Боянова и Ваня Делийска, а призът "КДК Арт" спечели художественият ръководител на детски хор "Звъника". Тя прие отличието с огромно вълнение, споделяйки, че посвещава наградата на дъщеря си Хриса. Тя би се гордяла с това голямо признание, което аз ще споделя с другата ми дъщеря Дора и моя съпруг, обърна се към гостите на церемонията Ваня Делийска.
При художниците също не липсваше сериозна конкуренция за носител на приза, връчван от Клуба на дейците на културата, като там надпреварата бе между Дианка Тодорова, Валентин Асенов - Хъкъла и Юри Буков. Журито присъди наградата на Дианка Тодорова, която благодари за признанието на КДК, ръководството на Община Плевен, както и на своите колеги. По традиция организаторите на церемонията връчиха и отличие за меценатство, а за негов носител бе избран бизнесменът Януш Донев. Не съм направил нещо значимо, за което да получавам награди - така съм възпитан от малък, скромно отбеляза той. Донев сподели надеждата си добрината отново да се върне у хората и всеки да бъде така добър, както е било преди години.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Понеделник, 01 Юли 2013 14:19
 
Фейсбук коментари
Сподели статията