Начало Култура Изкуство
17 Октомври 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 16 Октомври 2019 16:01
Сряда, 16 Октомври 2019 15:44
Сряда, 16 Октомври 2019 15:22
Сряда, 16 Октомври 2019 14:02
РЕКЛАМА
Изкуство
Малки плевенски художници отново ще представят България на „Евора 2019” в Португалия Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Изкуство
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 07 Октомври 2019 12:10
Kolorit PortugaliyaЗа участие в 20-та Международна среща на младежкото изкуство в град Евора – Португалия, заминава творческият екип на арт школа „Колорит”, съобщава Майя Ананиева - ръководител на арт школата. Участници са Християна Дечева на 17 години, Виктория Иванова на 15 години, Никола Ангелов на 14 и Катрин Илиева на 13 години. Под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева, малките творци ще рисуват старата португалска архитектура в града-музей Евора и старинното средновековно селище Монсараш и ще се състезават за наградите на арт форума. Плевенчини ще вземат участие в редица културни събития и изяви, ще посетят Фатима, Назаре и Батая.
В международния форум ще вземат участие млади таланти от 10 страни от различни континенти. За пореден път арт школа „Колорит” е сред 10-те най-добри школи в света, селектирани сред участници от 35 страни.
Последно променен на Неделя, 06 Октомври 2019 12:54
 
Със „Златен плакет” се завърна от Индия малък плевенски талант Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Изкуство
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 03 Октомври 2019 08:55
plaket IndiyaДесетгодишната Анджелика Йоновска от арт школа „Колорит” получи своя „Златен плакет” от Международния онлайн конкурс за детска рисунка в памет на Клинт на тържествена церемония в Тривандрум - столицата на южно индийския щат Керала, съобщи ръководителят на арт школата Майа Ананиева. Престижната награда бе връчена от Министъра на туризма. Анджелика е едно от 10-те отличени деца от цял свят. Както posredniknews.com писа, в конкурса са се състезавали 40 000 рисунки на деца от всички континенти.
На церемонията Анджелика Йоновска беше придружавана от от майка си и от своя арт педагог Майя Ананиева. Поканата за посещението в Индия бе направено от Правителството на щата Керала, което предостави 5 дневна екскурзия, включваща екзотични круизи с кораб и кану между островите на Керала, представяне на класически спектакли, индийски танци, участие в традиционен бодиарт, туристически атракции и дегустация на индийска кухня.
Последно променен на Четвъртък, 03 Октомври 2019 09:00
 
Министерството на културата представя в Плевен възможности за финансова подкрепа на културни проекти Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Култура - Изкуство
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 17 Септември 2019 15:39
evrofondoveteРазнообразни творчески проекти в по-малки населени места и привличането на нови публики ще подкрепи процедура по Резултат 2 „Подобрен достъп до култура и изкуства“ от Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
От началото на септември може да се кандидатства за финансова подкрепа по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Поканата за нaбиране на проектни предложения е по Резултат 2 „Подобрен достъп до култура и изкуства“ с общ бюджет от 3 164 706 евро. Ще бъдат подкрепени проекти, позволяващи организирането на разнообразни артистични и творчески събития, фестивали, пърформанси, изложби и инициативи, които трябва да съживят периферните пространства, да вдъхнат нов живот в по-малки градове и села и не на последно място – да привлекат и ангажират нови публики. Стойността на един проект следва да е в рамките от 50 до 200 хиляди евро.
На 18 септември от 10 ч. в Арт Центъра в Градската градина ще се състои срещата в Плевен, част от информационната кампания на Министерство на културата. Поканени са представители на неправителствени организации, на общините и културни организации. Ще бъдат разяснени условията за кандидатстване – допустими кандидати и партньори, дейности, които могат да получат финансиране и други важни аспекти.
Крайният срок за подаване на проектните предложения е 03.12.2019 г. Кандидатстването се осъществява чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС – ИСУН 2020. На адрес https://eumis2020.government.bg/bg/s/Procedure/Info/edb6005c-2b48-4e1f-9a8c-cc5f97d8cce2 е публикуван и целият пакет документи, с които заинтересованите трябва да се запознаят.

Финансовият механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. предоставя средства, осигурени от Кралство Норвегия, Република Исландия и Княжество Лихтенщайн. Целта е намаляване на икономическите и социалните различия в Европа и засилване на двустранните отношения между страните-донори и страните-бенефициенти чрез финансиране на няколко приоритетни сектора, сред които култура, гражданско общество, добро управление, основни права и свободи.
Последно променен на Вторник, 17 Септември 2019 17:29
 
Фармацевт от Плевен с трета награда за представяне и награда за българска песен в международен конкурс Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Изкуство
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 24 Септември 2019 23:45
konkurs pesen VarnaВ събота и неделя, 21 и 22 септември, във Варна се проведе международния конкурс за поп музика ,,Морски звездички”. Конкурсът е за индивидуални изпълнители, вокални състави и дуети, разделени в 5 възрастови групи. Според регламента на конкурса, участниците се представят с две песни, едната от които на български, а другата по избор. Трета награда на конкурса и награда за изпълнение на българска песен отива при младия плевенски поп изпълнител Светлозар Христов. Светлозар, който е фармацевт, се състезава в най-голямата възрастова група от 18 до 25 и е оценяван от международно жури в състав: председател - обичаната от малки и големи примадона на българската естрада Мими Иванова и членове: Дамян Попов , Георги Янков, Александър Адреев и случайно избран вокален предагог чрез жребий в деня на конкурса. Участниците са оценявани от журито чрез явно гласуване след приключване на всяка възрастова група с оценки от 1 до 10. Светлозар Христов работи в една от най-големите аптечни вериги в Плевен и през свободното си време се отдава на музиката. До момента Светлозар има над 30 награди от национални и международни конкурси. Създал е и първата си авторска песен, която е дело на композитора Светослав Лобушки. В момента певецът работи по своето второ авторско парче, което по думите му млад композитор създава в сърцето на Лондон, а негов вокален педагог е маестро Аделина Колева - създател и откривател на много от българските звезди и таланти в България.
Последно променен на Сряда, 25 Септември 2019 09:18
 
Престижна награда в Индия за Анджелика от Арт школа „Колорит” Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Изкуство
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 16 Септември 2019 09:50
Kolorit nagrada IndiyaДеветгодишната Анджелика Йоновска от Aрт школа „Колорит” стана носител на престижна награда от Световния конкурс за рисунка „Керала” в Индия, съобщи ръководителят на школата Майя Ананиева. Анджелика получи покана от Правителството на южно индийския щат Керала и 5 дневна екскурзия в Индия. Поканата включва присъствие на тържествената церемония по награждаването, съпроводена от Майя Ананиева и своята майка. В световния онлайн конкурс са взели участие 40 000 творби на деца и младежи от цял свят. Конкурсът се провежда в памет на Едмънд Томас Клинт - известен като детето - чудо, което успява да нарисува над 25 000 творби за краткия си живот от 7 години.
Темата на конкурса е „Керала” - флора, фауна и традиционна култура. Екипът на школа „Колорит” ще посети Индия от 25 септември до 1 октомври. Тържествената церемония ще се състои на 30 септември 2019г. в град Кочи. Майя Ананиева е щастлива, че сред такава силна конкуренция рисунките на всичките участници - 54 от школа „Колорит” са сред селектираните за награди и са удостоени с Почетни дипломи.
Последно променен на Понеделник, 16 Септември 2019 09:53
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 333
Фейсбук коментари
Сподели статията