Начало Култура Образование
20 Юни 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 20 Юни 2019 10:02
Четвъртък, 20 Юни 2019 09:56
Четвъртък, 20 Юни 2019 09:51
Четвъртък, 20 Юни 2019 09:44
РЕКЛАМА
Образование
НУ „Христо Ботев” със своя програма за патриотично възпитание на възпитаниците си Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 14 Юни 2019 14:41
NU Hr.Botev patronПрограмата за патриотично възпитание на учениците от НУ „Христо Ботев” за учебната 2019/2020 година включва честване на важни исторически дати от национално и регионално значение, събития от училищния живот и отбелязване на български народни празници и обичаи, пресъздаване на обреди, свързани с бита на българина, посещение на исторически, културни и природни забележителности.
Мероприятията по осъществяване на патриотичното възпитание на учениците се реализират с обществени институции и неправителствени организации.
Обхванати са учениците от 1 до 4 клас в различни групи със съответните ръководители.
Целта, която си поставят ръководството и педагогическият колектив на училището, е възпитаването в любов към родината от ранна училищна възраст, провокиране на интерес към българската история, обогатяване на знанията за красотата и богатството на фолклора.
Програмата за патриотично възпитание включва подготовка, организиране и реализиране на редица самостоятелни и съвместни инициативи с национални, общински институции и партньори на училището, свързани с историческия, културен и фолклорен календар на страната, региона и учебното заведение.
Последно променен на Петък, 14 Юни 2019 14:43
 
С рисуване, компютърни занимания и игри на открито подготвят за 15 септември бъдещи първокласници Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 12 Юни 2019 10:49
parvoklasnitsi adaptiraneВ плевенското Начално училище „Христо Ботев“ започнаха летните занимания за бъдещите първокласници, съобщават от институцията. Заниманията се провеждат за трета поредна година и имат за цел децата да се адаптират към училищната среда и подпомагане прехода от детската градина към първи клас.
Училището предлага на своите бъдещи възпитаници забавни дейности по интереси в различни области - рисуване, използване на компютърния кабинет и библиотеката към училището, игри на открито и дейности, свързани с природни науки и опознаването на заобикалящата ни среда.
С желание, положителни емоции и много усмивки децата посещават училището и с нетърпение очакват изненадите на всеки следващ час.
Последно променен на Сряда, 12 Юни 2019 11:52
 
Спортистите от ОУ "Цветан Спасов" завършиха годината с призови класирания Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 11 Юни 2019 08:54
cv spasov2cv spasov1 2Успешно приключи учебната 2018/2019 година за спортистите от ОУ „Цветан Спасов“, гр. Плевен, информират от училището. На проведените Общински състезания на ученическите игри момчетата, възпитаници на Александър Илиев, участници в отборите по лека атлетика, волейбол и футбол, завоюваха първи места. На първо място се класираха и момичетата от отбора по волейбол с ръководител Цветелина Илиева. На Зоналните състезания волейболистките заеха трето място, а лекоатлетическият отбор продължи победния си ход и отново зае престижното първо място. Този факт осигури участието на момчетата във Финалните състезания на ученическите игри в Сливен, от 7 до 9 юни.  Учениците от ОУ „Цветан Спасов“ показаха своите спортни умения и борбен дух: отборът по лека атлетика, Ивайло Руменов Крумов от VI г клас, Велислав Владиславов Дейкин, Юлиян Юлиянов Атанасов, Виктор Николаев Николаев, Никола Мирославов Маринов, Станислав Станимиров Чонов и Мартин Генадиев Колев от VII клас, се класира на четвърто място.
В индивидуалните участия шестокласникът Ивайло Крумов стана републикански шампион. Той завоюва златен медал на 100 метра и сребърен медал на щафета 4х100.
В щафетните състезания и седмокласниците Велислав Дейкин, Юлиян Атанасов и Мартин Колев се представиха отлично, като се класираха на второ място.
Лилия Маринова, директор на ОУ „Цветан Спасов“, благодари на  изявените спортисти и на техния ръководител,  Александър Илиев, завоювали най-престижните места и представили достойно името на своето училище, и ги поздрави за успешния финал на спортните дейности през учебната 2018/2019 г., като им пожела много упоритост в преследване на целите и нови спортни успехи.
Последно променен на Вторник, 11 Юни 2019 09:04
 
Четвъртокласниците от НУ „Христо Ботев“ излизат от училището с общ успех от 5.86 и с бал 18.75 от НВО Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 31 Май 2019 11:20
NU Hr.Botev promotsiyaНа 31 май 2019 година НУ „Христо Ботев“ в Плевен изпрати Випуск 2019 с класни ръководители Борка Бончева, Капка Грамова, Нели Иванова и Стела Димитрова, съобщават от училището.
Тържеството бе открито тържествено с изпълнение на фанфарния оркестър към училището. Учениците от 3 клас представиха кратка програма и пожелаха попътен вятър и слънчеви дни на своите вече бивши съученици. Под звуците на гайда шествието, предвождано от директора на училището Цветелин Горанов и ученици от клуб „Млади възрожденци“, се отправи към НЧ „Съгласие-1869“, където четвъртокласниците получиха Удостоверенията си за завършен начален етап на основното образование.
Директорът на училището благодари на всички ученици за високите резултати през годината и постигнатия общ успех от 5.86, за отличното представяне на четвъртокласниците на Националното външно оценяване (НВО) с бал 18.75. Пожела им здраве, успех в следващия етап на обучението и весело лято.
Последно променен на Петък, 31 Май 2019 11:25
 
Приключи тазгодишното издание на програма „Работа на полицията в училищата“ Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 12 Юни 2019 10:07
MVR programa zakrivaneНа 11 юни, вторник, в училище „Петър Берон“ в Плевен се проведе заключително мероприятие по Национална програма „Работа на полицията в училищата“, съобщават от полицията. Деветнадесетото поредно издание на превантивната програма на ОДМВР в Плевен се организира под мотото „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“.
В зала на училище „Петър Берон“ с домакинството на директора Ваня Дражева бе проведено заключителното събитие, на което гости бяха Албена Тотева - началник на Регионален инспекторат на образованието в Плевен, комисар Петър Енчев - заместник директор на ОДМВР в Плевен, главен инспектор Ивайло Иванов - началник на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР в Плевен, директори на училища от Област Плевен, служители от ОДМВР в Плевен. През учебната година инспекторите от Детска педагогическа стая при ОДМВР работиха активно по програмата за утвърждаване на ценностно отношение на децата към закона и законосъобразно поведение, запознаване с функциите на основните звена в МВР, както и развитие на умение да работят в екип. В интересна и иновативна форма помагаха за изграждане на модели на безопасно поведение и реакция в опасна ситуация. Програмата се осъществява от 2000-та година и е част от превантивната дейност на полицейските служители по отношение на престъпленията, извършвани от и срещу деца.
Учебната година 2019 бе закрита със състезание на тема „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“. Участие в него взеха ученици от пети клас на девет училища в област Плевен. В приятна празнична атмосфера децата демонстрираха познанията си за безопасност на улицата, в училище, в интернет пространството. С решаване на тестове, попълване на кръстословици и подреждане на пъзели на пътни знаци те демонстрираха наученото по програмата, а именно как да играят безопасно и как да реагират правилно в рискови ситуации. Обсъдена бе темата „Общувай безопасно в интернет“. Децата коментираха правила за безопасност през прекараното време в интернет. Мрежата предоставя огромен брой възможности за развлечение, образование, запознанства и творчество, но крие и много опасности.
Жури в състав - председател главен инспектор Ивайло Иванов – началник на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР в Плевен и членове Георги Георгиев – инспектор борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при ОДМВР и Виолета Василева – експерт начално образование в Регионален инспекторат на образованието оценяваха работата на отборите.
На първо място се класира отборът на училище „Васил Левски“ в Плевен, на второ място са възпитаниците на училище „Димчо Дебелянов“ в Белене, а на трето – „Христо Смирненски“ в Гулянци. Всички участници получиха грамоти.
Последно променен на Сряда, 12 Юни 2019 10:11
 
Възпитаници на НУ „Христо Ботев” с награда от фестивал на патриотичната песен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 03 Юни 2019 09:22
uchenici LaureatНа 2 юни 2019 г. в зала „Катя Попова” се проведе VIII фестивал на патриотичната песен „Отечество” 2019 – Плевен, съобщават от НУ „Христо Ботев” в Плевен. По традиция фестивалът и тази година събра множество участници от различни краища на страната.
Участниците оценяваше жури в състав: председател Елка Недялкова – преподавател в НУИ „Панайот Пипков” в Плевен и членове Ваня Делийска – ръководител и диригент на хор „Звъника” към ЦРД в Плевен и Валентин Недялков – преподавател в НУИ „П. Пипков”.
Във фестивала участваха ученици от фанфарния оркестър с диригент Павлин Ангелов – съвместен проект на НУ „Христо Ботев” и ЦРД. Малките славеи от Вокална група „Ботевци пеят” с ръководител Валентина Николова представиха любими български песни, а Дивна Петрова – ученичка от 3 клас развълнува публиката с изпълнението на песента „Облаче ле бяло”.
След оспорвана надпревара учениците от НУ „Христо Ботев” – Плевен спечелиха публиката и уважаваното жури и бяха удостоени с най-голямата награда – Лауреат, завършва съобщението.
Последно променен на Понеделник, 03 Юни 2019 10:13
 
Връчване на почетни отличия "Неофит Рилски" на учители и директори от Област Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 30 Май 2019 14:29
nagradi Neofit Rilski„В професионален план всеки от вас е доказал своите качества, срещнали високата оценка и на министъра на образованието и науката. Вашата работа е инвестиция с отложени във времето, но затова пък трайни и ключови за бъдещия облик на българското общество резултати. Продължавайте с личен пример да вдъхновявате вашите ученици, да ги насърчавате да работят за реализиране на мечтите си, да гледат далеч отвъд хоризонта на възможностите, които сами смятат, че имат, защото енергията и потенциалът на младите хора се нуждаят от подкрепа и грижа, за да се развиват.”. Така областният управител Мирослав Петров се обърна към удостоените с почетното отличие на МОН „Неофит Рилски” учители и директори от област Плевен.
На церемонията присъстваха още заместник-областният управител Татяна Божинова и началникът на РУО – Плевен Албена Тотева.
„Вярвам, че постиженията на вашите ученици, техните житейски успехи и професионална кариера са моралният стимул, който продължава да ви дава сили в ежедневната ви работа. Достойният ви труд заслужава и адекватно заплащане – факт, който правителството ясно и категорично очертава като своя водеща политика. Още веднъж бъдете здрави! Желая ви бъдещи успехи на професионалното поприще!”, каза още областният управител Мирослав Петров.
Към наградените се обърна и началникът на Регионалния инспекторат по образованието Албена Тотева „Бъдете все така упорити, възторжени и инициативни, за да постигате успех в каузата образование“. Тя отбеляза, че отличените са избрани в конкурентна среда. За област Плевен това са 10 педагози – двама директори, двама зам.-директори, един педагогически съветник, един главен учител и четирима старши учители.
Имената на тазгодишните носители на почетното отличие „Неофит Рилски“ на МОН от Област Плевен:
Анелия Бенкова Мишева , директор, ДГ „Славейче“ - Плевен
Анелия Георгиева Илиева, педагогически съветник, ПГ по туризъм - Плевен
Венелин Любенов Вътков, заместник-директор по учебно-производствената дейност, ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“
Галя Петрова Любенова, главен учител в начален етап, СУ „Крум Попов“ - Левски
Грета Петрова Димова, заместник-директор по учебната дейност, ПГПЧЕ - Плевен
Елена Георгиева Томева , старши учител по математика, МГ „Гео Милев“ - Плевен
Ирен Зафирова Димитрова, директор, ОУ „Валери Петров“ - Плевен
Ирина Цанова Петкова-Нинкова, старши учител в детска градина, ДГ „Зора“ - Червен бряг
Красимир Митков Ангелов, старши учител в начален етап на основното образование, СУ „Д-р Петър Берон“ - Червен бряг
Светла Димитрова Тодорова, старши учител по руски език, ПГПЧЕ - Плевен
Последно променен на Четвъртък, 30 Май 2019 15:08
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 203
Фейсбук коментари
Сподели статията