Начало Култура Образование
17 Септември 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 17 Септември 2019 17:26
Вторник, 17 Септември 2019 14:39
Вторник, 17 Септември 2019 14:16
Вторник, 17 Септември 2019 13:23
РЕКЛАМА
Образование
Седем са новите учители от програмата “Заедно в час” в Плевенско и Ловешко Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 17 Септември 2019 11:17
zedno v chas 201915 учители от програмата на “Заедно в час” ще преподават в областите Плевен и Ловеч от началото на новата учебна година, съобщават от програмата. Те ще работят в 12 училища партньори на организацията в двата региона.
Новите учители са седем. Един ще бъде учител в Дерманци, ловешка област, а останалите ще работят в област Плевен - в Плевен, Бохот, Ясен и Търнене. Още петима души продължават да преподават като учители втора година в програмата в училищата партньори в Пелишат, Дисевица, Крушовене и Бохот. Като преподаватели остават да работят също възпитаници на организацията в Брестница, Дерманци и Пелишат. В региона на Ловеч дългогодишен партньор на "Заедно в час" е "Титан Златна Панега". Компанията подкрепя развитието на програмата и различни инициативи на учителите по места.
Всички участници в програмата на “Заедно в час” отговарят на законовите изисквания за педагогическите специалисти в страната. В партньорство с Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” и Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий” участниците в програмата придобиват педагогическа правоспособност, ако нямат такава от предходното си образование.
През учебната 2019/2020 г. новите учителите в програмата на “Заедно в час” в цялата страна са повече от 100. Те ще преподават в 11 региона на страната - Велико Търново Враца, Ловеч, Перник, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. До момента през програмата на “Заедно в час” са преминали успешно 308 души. Основната част от тях остават професионално ангажирани в сферата на образованието чрез работа в училище, развиване на социално-предприемачески идеи, работа в граждански и застъпнически организации и др. “Заедно в час” изгражда силна общност от настоящи учители, възпитаници и ключови партньори от всички сектори, за да подпомогне наистина и дългосрочно достъпа до качествено образование на всяко българско дете.
Последно променен на Вторник, 17 Септември 2019 11:18
 
Със 116 първокласници тържествено бе открита новата учебна година в Левски Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 16 Септември 2019 13:23
parvi ucheben den 2019 LevskiПо традиция първият учебен ден в община Левски е вълнуващ празник за всички, съпричастни към образованието и възпитанието на младите хора. Пред деня на християнските добродетели Вяра, Надежда, Любов и Мъдрост, шест училища в общината отвориха врати за новата учебна 2019/2020 година. Постиженията и успехите на учениците и учителите през годините доказват всеобщото желание за просвета, с обич и вяра в подрастващото поколение. 116 са първокласниците в общината, които бяха посрещнати топло от учителите, от каките и батковците в училищата, за да направят своите първи стъпки към образованието спокойно и уверено.
Във вълнуващ празник се превърна първият учебен ден и за най-голямото училище в община Левски - СУ „Крум Попов”. Ремонтът в училищния двор по проект от Програмата за развитие на селските райони продължава, но това няма да попречи на учебния процес. Училищният звънец удари за 540 ученици, а салонът на НЧ „ Георги Парцалев-1901” едва побра всички дошли да подкрепят учениците и училището и съпреживеят празника.
Директорът Валентина Дженева поздрави всички ученици, родители, учители и гости. „Бъдете успешни и вярвайте, че вашите мечти ще се сбъднат” пожела тя и увери, че през новата учебна година всички ще работят училището да е водещо в областта.
Кметът на община Левски Любка Александрова изрази радостта си, че всички са с прекрасно настроение в този ден, че подхождат така към новото предизвикателство по пътя на знанието. Пожела на учителите с търпение и любов да поведат първокласниците, за да са вдъхновени и жадни за знание, за българските букви и книги.
Стихове и песни с участието на първокласниците, група „Фортисимо”, младите, но с доказан голям талант в музиката и поезията Любена Стоилкова и Симона Стефанова обагриха празника.
Красив и вълнуващ празник събра в първия учебен ден ученици, учители, родители в ОУ „Максим Горки”. Постиженията на учениците и учителите са радост за всички, които вярват в силата на българското образование. Директорът на училището Даниела Георгиева по традиция приветства всички на училищното тържество. Председателят на Об С-Левски Дочко Дочев поздрави всички с първия учебен ден, поздрав отправиха.
Последно променен на Понеделник, 16 Септември 2019 14:11
 
В първия учебен ден 103 първокласници прекрачиха прага на НУ „Христо Ботев“ в Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 16 Септември 2019 11:55
parvi ucheben den 2019 NU Hr.BotevИ този път училището посрещна своите ученици с празнично настроение и много гости. По традиция тържеството започна с вдигане на националния флаг под звуците на химна на Република България в изпълнение на Общинския духов оркестър и с тържествено посрещане на училищното знаме.
С „Добре дошли” приветства учениците директорът Цветелин Горанов. Той им заръча да пазят традициите на училището, да умножават успехите му и призова родителите да бъдат съпричастни към училищния живот на децата си. На първокласниците Горанов подари книжки с песни и стихове на Ботев и Стамболов.
Слово произнесоха Мирослав Петров – областен управител и Илиян Йончев – паст президент на Ротари клуб Плевен Центрум.
За новата учебна година от Ротари клуб Плевен Центрум осигуриха за всички класни стаи в училището пречистватели за въздух, за да се създава по-чиста и ползотворна учебна среда. Дамите от Лайънс клуб Огледало в Плевен дариха и монтираха соларен светлинен знак преди пешеходната пътека в близост до училището.
Последно променен на Понеделник, 16 Септември 2019 12:41
 
Шест учители от Община Левски са отличени в Международен конкурс Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 11 Септември 2019 14:10
uchiteli Levski nagradiОт 26 до 31 август 2019 г. в се проведе заключителният етап на Шестия Международен конкурс за учители „Извънкласните и извънучилищните дейности - за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците.”
Организатор бе Синдикатът на българските учители и Фондация „Устойчиво развитие за България” под патронажа на Красимир Вълчев, министър на образованието и науката.
Тази година семинарът към конкурса бе на тема: „Хуманистична образователна среда в образователните институции за формиране на нравствени и духовни качества у децата и учениците”. В него участваха над 250 учители и специалисти, работещи в сферата на извънкласната дейност от детската градина до XII клас. Те обобщиха добрия педагогически опит, изразиха лична позиция и предложиха свои решения на поставените проблеми.
Номинираните за призови места в отделните категории на конкурса представиха публично своите разработки.
Дългоочакван момент бе тържествената церемония по награждаване на отличените в конкурса. Те получиха своите награди от д.ик. н. Янка Такева, Красимир Вълчев, министър на образованието и науката и Пламен Димитров, президент на КНСБ.
На участниците в семинара бяха раздадени и сертификати.
Дора Давидова, председател на СБУ в Левски съобщи, че и тази година учители от Община Левски участваха в конкурса и получиха своите заслужени награди:
- Грамота за Елка Иванова - учител в СУ”Крум Попов” в Левски, носител на
ПЪРВА НАГРАДА в категория „Искам думата” - есе „Моето верую в житейския път на учителя”
- Грамота за отлично представяне на Виолета Панайотова Видолова - гл. учител в ДГ „Слънце” в Левски
- Грамота за отлично представяне на Катя Добрева Ганчева - ст. учител в ДГ „Слънце” в Левски
- Грамота - Специалната награда на Национален дворец на децата за Анелия Цветанова Кирчева - Любенова, учител в СУ”Крум Попов” в Левски
- Грамота на Снежина Иванова Любенова, учител в ДГ „Слънце” в Левски за личен принос в утвърждаването на Международния конкурс за учители
- Грамота на ст. учител Хортензия Юриевна Морозова - ОУ”Н. Рилски” в Обнова, за участие.
Последно променен на Сряда, 11 Септември 2019 14:13
 
„Нека успехът да е неразделна част от делниците и празниците“, пожела в първия учебен ден Мартин Митев Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 16 Септември 2019 12:48
parvi ucheben den 2019 MG G.Milev„Първият учебен ден винаги е специален, защото е символично начало на пътя към нови познания. Както и преди съм имал възможност да кажа - образованието е капитал, който никой не може да ви отнеме! Знанието прави човека свободен, затова днес ми се иска да ви пожелая най-вече едно - трупайте знания! С любопитство към живота, желание и упоритост!“
С тези думи председателят на Общинския съвет в Плевен, Мартин Митев пожела на добър час и успешна нова учебна година на всички ученици, преподаватели и родители в община Плевен на днешния ден. Той направи това на тържество в Математическа гимназия „Гео Милев“, където за поредна година бе гост за първия учебен ден.
„Гарант за вашето добро образование са вашите преподаватели! Те са вашите водачи по пътя на грамотността, вашите приятели в живота, които винаги ще ви помагат! На всички днес ще пожелая най-вече здраве, защото здравето не е всичко, но без здраве всичко друго е нищо! И нека успехът да е неразделна част от делниците и празниците на всички в училището, което заслужено се нарежда сред най-добрите в страната! На добър час!“, обърна се към присъстващите в МГ - Плевен, Мартин Митев.
Тържественото откриване на учебна 2019/2020 г. започна и с приветствие от директора на училището Ирена Борисова, с посрещане на знамето на гимназията и издигане на националния флаг.
„Тръгваме към новата учебна година с професионализъм и амбиция да се усъвършенстваме. Всички заедно - ученици и учители, с подкрепата на семействата, ще работим за това“, каза Ирена Борисова. Тя цитира и част от успехите на гимназията, като посочи, че резултатите от държавния зрелостен изпит по български на Випуск 2019 нареждат училището на 33 позиция в страната, а тези от държавен зрелостен изпит по математика - съответно на 10 позиция. 100 процента от завършилите МГ „Гео Милев“ продължават в следващ образователен етап. Гимназията може да се похвали и с две национални дипломи от общо 12 за цялата страна.
Част от празничната атмосфера в училището днес бе и председателят на Постоянната комисия по "Образователна политика и читалищна дейност" в Общинския съвет Диана Данова, която е преподавател в гимназията. Успешна учебна година на ученици и учители пожелаха и от името на Община Плевен, от Областната управа, обявени бяха и поздравителни адреси до гимназията от образователни институции и партньори.
На 16 септември 2109 година прагът на Математическа гимназия „Гео Милев“ – Плевен, прекрачиха 891 ученици, включително 53 петокласници и 136 осмокласници. За тяхната подготовка ще се грижат 61 отлични преподаватели, подпомагани от 16 души непедагогически персонал.
Последно променен на Понеделник, 16 Септември 2019 12:50
 
С подаръци за първия учебен ден - учебни пособия и раници, зарадваха деца в Беглеж Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 13 Септември 2019 15:44
1509 podaratsi BeglezhДни преди първия учебен ден 14 деца от семейства в неравностойно социално положение, обучаващи се в ОУ „Васил Левски“ в Беглеж, родното място на оперната прима Гена Димитрова, получиха подаръци - учебни пособия и раници. Изненадата дойде от председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, от Петя Василева - заместник-председател и от общинския съветник Христослав Михайлов, които лично раздадоха пособията на децата. Инициативата е в рамките на кампанията "Да върнем децата на училище", организирана от Националното сдружение на сираците в България с подкрепата на народния представител Владислав Николов.
„С тази инициатива искаме да зарадваме деца, които имат нужда от подкрепа в подготовката за първия учебен ден. Всяко дете заслужава да тръгне усмихнато на училище, без то и семейството му да изпитват притеснения дали има тетрадки, учебници или раница. В Беглеж такава помощ получават 14 деца, което за мен означава, че 14 семейства ще посрещнат по-спокойни този 15 септември“, обърна се към децата и техните родители председателят на Общинския съвет Мартин Митев.
„За да върви един човек напред, трябва да бъде образован. Важно е да бъдете грамотни, да бъдете старателни в училище и да учите с желание. Образованието е важно за всички деца“, каза и Петя Василева.
На предаването на пособията в Беглеж присъства и председателят на Националното сдружение на сираците Слави Михайлов, който благодари на всички, подкрепили инициативата. Благодарност за вниманието и подкрепата изказаха и кметът на селото Георги Данов, както и директорът на училището Мариана Грънчарова. „Децата, които днес получават учебни пособия и раници, са от семейства в затруднено социално положение и са ученици от 5 до 7 клас“, информира Мариана Грънчарова.
Освен учебни пособия и раници, за училището имаше и общи подаръци - футболни, волейболни и баскетболни топки.
ОУ „Васил Левски" в Беглеж, е основано през далечната 1836 година. Днес в учебното заведение се обучават 34 деца от втори до седми клас от Беглеж и съседното Горталово. Девет са децата, записани в подготвителна група за новата учебна година. Училището ще отвори врати с освежени класни стаи.
Последно променен на Петък, 13 Септември 2019 16:06
 
Помещения в три детски градини и в едно училище се предоставят за спорт и за занимания по английски Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 10 Септември 2019 11:05
ObS sesiya2Да се проведе публичен търг с тайно наддаване за отдаване по наем за срок от 5 години на части от имоти - публична собственост в детски градини и учебни заведения за провеждане на допълнителни учебни занимания, гласува Общинският съвет на Плевен.
Методични кабинети в три детски градини в града - ДГ „Щастливо детство“, ДГ „Пролет“ и ДГ „Еделвайс“, ще се ползват за провеждане на занимания по шах, част от физкултурния салон в ДГ „Иглика“ - за провеждане на занимания по футбол, а методичният кабинет в ДГ „Надежда“ - за занимания по спортни танци. Класна стая в НУ „Христо Ботев“ - Плевен, ще може да се ползва пък за провеждане на допълнителни занимания по английски език.
Ползването на посочените общински помещения в учебните заведения от спечелилия съответната процедура наемател, не може да пречи или ограничава учебните дейности в учебното или детско заведение, е записано още в решението на местния парламент. Със същото решение Общинският съвет възлага на кмета на Общината да назначи комисия, която да организира и проведе процедурите и да сключи договор със спечелилите участници.
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 206
Фейсбук коментари
Сподели статията