Начало Избори 2015 Страна 100 лева на глас за местните избори в Горна Малина
13 Ноември 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
100 лева на глас за местните избори в Горна Малина Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Избори 2015 - Страна
Написано от Вестник "Посредник"   
Неделя, 04 Октомври 2015 15:53
arest2 Първи арести на продавачи на гласове за местните избори. Двама души, търгуващи с вот, са задържани след разследване на Нова телевизия.
След получен сигнал, че изборите в Горна Малина ще бъдат купени, разследващ екип на медията тръгнал по следите на схемата за търговия с вот.
Стефан Методиев-Пастора предложил 40 гласа на поставените лица. Той работи заедно със Златко Георгиев-Циганина, който пък е познат от скандала с търговия на гласове от парламентарните избори миналата година, в който пастори продаваха гласове.
„Значи аз ви го казвам - не по-малко от 100 лв. на човек, като 70 лв. се дава капаро и остава 30 лв. за нас", обяснява Стефан Пастора.
Двамата тартори, които осигуряват ромски гласове, поискали 10 000 лева за 100 гласа.
В разследването се включила и прокуратурата. Тя задържала мъжете в деня, в който трябвало да получат от поставените лица поисканото от Пастора капаро от 4 000 лева.
Разследващите подготвили плик с бели хартийки и сложили 10 лева, описани от прокурор. Полицията чакала на уреченото място под прикритие. Белезниците щракнали в момента, в който Пастора взел парите.
Стефан Пастора и Златко циганина ще останат в ареста за 72 часа.
Районният прокурор на Елин Пелин, Мария Стоянова обясни, че прокуратурата образува досъдебни производства, когато са на лице достатъчно данни, че е извършено престъпление и след като се получи законен повод за това.
Цялото разследване на Тина Ивайлова гледайте в понеделник в предаването "Здравей, България".

Последно променен на Понеделник, 12 Октомври 2015 18:29