Начало Избори 2015 Страна БСП изключи Кадиев от групата
29 Януари 2020 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
БСП изключи Кадиев от групата Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Избори 2015 - Страна
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 10 Септември 2015 14:50
georgi kadievС пълно мнозинство от 37 гласа парламентарната група на "БСП лява България" изключи с тайно гласуване Георги Кадиев. Причината - той обяви кандидатурата си за столичен кмет, при вече издигнат кандидат на БСП. Вчера лидерът на БСП Михаил Миков декларира, че лично ще гласува за изключването му.
Говорителят на партията Атанас Мерджанов обясни по БНР, че Кадиев може да отпадне и от партията: “Има устав на БСП, според който тези, които са се издигнали и са пожелали да бъдат издигнати от друга политическа сила, автоматически отпадат като членове на БСП”.
Георги Кадиев заяви, че ще се яви като независим кандидат за кмет на София и ще вземе решение дали да напусне Народното събрание едва след резултата от местните избори. Той обвини социалистите в бездействие: Големият проблем на БСП е абсолютната летаргия, в която е изпаднала. Не ми е фикс идея в никакъв случай, напускал съм вече парламента. Хората очевидно гласуваха за мен, шест хиляди души преференции, за да съм различен. Всичко това ще стане ясно на 25 октомври.
Председателят на софийската структура на БСП Калоян Паргов определи постъпката на Георги Кадиев като преследване на икономически интерес в услуга на ГЕРБ и на АБВ. „Това е човек галеник и храненик на партията, който на гърба на партията постигна всичко това, което е в момента. За мен това е безочие и безсрамие. Приемам го като забит нож в гърба, а не като помощ в свалянето на госпожа Фандъкова. Неговите зависимости са публична тайна. Няма съмнение, че тази негова постъпка води до самоизключване от редиците на БСП. Това е една пъклена схема в услуга на ГЕРБ, в която участват и представители на партия АБВ”, заяви Паргов.
Последно променен на Събота, 12 Септември 2015 20:41