Начало Избори 2015 Плевен и региона ЦИК назначи всички общински комисии, в област Плевен само две са председателствани от мъже
26 Май 2019 г., Неделя
НОВИНИ
Фен зона
ЦИК назначи всички общински комисии, в област Плевен само две са председателствани от мъже Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Избори 2015 - Плевен и региона
Написано от Вестник "Посредник"   
Събота, 05 Септември 2015 15:56
cik За разлика от Искър, Кнежа, Долни Дъбник, Левски и Белене, където консултациите за състава и ръководството на общинската избирателна комисия са приключили в съгласие и протоколите са подписани без възражения и особени мнения, в останалите шест общини в област Плевен е имало по едно или повече особени мнения.
В първите четири изредени общини ОИК са назначени с решение на ЦИК от 1 септември, за което вече ви информирахме. Ето имената на председателите на комисиите: в Искър - Русанка Иванова Велева, която ще ръководи комисии изцяло от дами, в Долни Дъбник - Ценка Милкова Симеонова, Кнежа - Беатриче Кирилова Зашева, Левски - Надя Йорданова Георгиева, Белене - Валя Маринова Вълкова.
На консултациите в Долна Митрополия с особено мнение се е подписал представителят на ДПС. Председател е също дама - Незабравка Иванова Булянска-Иванова. В Червен бряг протоколът е подписан с четири особени мнения - на представителите на КП „Реформаторски блок", КП „Патриотичен фронт", коалиция ББЦ и ПП „Атака". Приложено е и възражение от представителя на коалиция ББЦ, адресирано до кмета на общината. За председател е назначен  Цветан Иванов Атанасов.
Гулянци, в консултациите са участвали представители на всички парламентарно представени партии и коалиции, но не е постигнато съгласие по отношение на състава и ръководството на Общинската избирателна комисия в община Гулянци. Протоколът е подписан с възражения от представителите на ББЦ, АБВ и Реформаторски блок. Председател на ОИК – Гулянци ще бъде Надя Борисова Николова.
Потоколът в Пордим е подписан с възражения от представителите на ДПС и Реформаторски блок. Името на председателя е Любка Иванова Иванова.
В Никопол подпис с особено мнение е поставил представителят на АБВ, а председател на ОИК ще е Илияна Илиева Великова.
От решението на ЦИК с номер 1838 разбираме, че в Плевен са се провели две консултации. В Централната избирателна комисия с вх. № МИ-06-234 от 28.08.2015 г. от Димитър Стойков - кмет на община Плевен, област Плевен, е постъпило предложение за състав на ОИК в община Плевен. Представени са всички изискуеми документи по чл. 75, ал. 7 във връзка с ал. 3, 4 и 5, чл. 80, чл. 81 във връзка с чл. 66 от ИК и Решение № 1524-МИ/НР от 18.08.2015 г. на Централната избирателна комисия, включително протоколи за проведени консултации на 20.08.2015 г. и на 26.08.2015 г. Спазени са правилата на чл. 76 от ИК. В консултациите са участвали представители на всички парламентарно представени партии и коалиции. В първата среща представителят на коалиция „България без цензура" не е бил надлежно упълномощен от ръководството на коалицията. На тази среща е постигнато е съгласие между участниците в консултациите по отношение на състава и ръководството на Общинската избирателна комисия в община Плевен. Протоколът е подписан без възражения и особени мнения. На 26.08.2015 г. са проведени нови консултации, на които са присъствали надлежно упълномощени представители на всички парламентарно представени партии и коалиции. Постигнато е съгласие между участниците в консултациите по отношение на състава и ръководството на ОИК в община Плевен. Протоколът е подписан без възражения и особени мнения. Председател на ОИК Плевен ще бъде Ярослав Николов Димитров.
В Плевен комисията е от 13 души, останалите са 11-членни.
Всички комисии встъпват в правомощията си днес, 5 септември.


Последно променен на Събота, 12 Септември 2015 22:28