БСП - Плевен представи кандидатите си за общински кметове в областта Печат
( 0 Гласа )
Избори 2015 - Плевен и региона
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 01 Септември 2015 10:21
bsp-kandidat-kmetove1 На пресконференция народният представител от БСП лява България” Васил Антонов представи кандидатите за кметове на 11-те общини в Плевенска област, в присъствието на 8 от тях. Той подчерта, че БСП залага на доказани професионалисти с висок обществен авторитет, чрез които да увеличи броя на кметовете и общинските съветници в областта.
"В Белене залагаме на настоящия кмет на дунавската община Момчил Спасов, а кандидат за Гулянци отново е сегашният градоначалник Лъчезар Яков. В Долна Митрополия изборът ни е паднал върху Александър Печеняков, който има зад гърба си два кметски мандата, в Долни Дъбник подкрепяме кандидата на БЗНС и настоящ кмет Борислав Станимиров", каза Антонов.
В община Искър левицата отново гласува доверие на Валентин Йорданов, който има зад гърба си четири успешни кметски мандата. В Кнежа в  надпреварата влиза ново лице - Бисерка Младжова, която е главен счетоводител на Института по царевицата, а в Левски за кметското място отново ще се бори Любка Александрова, която е начело на общината в момента. В Никопол столетницата отново залага на настоящия градоначалник Емил Бебенов. В областния център Плевен кандидатът вече беше обявен пред медиите – това е бизнесменът Антон Георгиев. В Пордим това ще е действащият кмет Илиян Александров, а в Червен бряг – председателят на областната организация на БСП – Плевен и общински лидер на БСП – Червен бряг, Мирослав Михайлов.
Васил Антонов и всички кандидати за кметове на БСП се обединиха около призив за честна и коректна предизборна кампания.
"Ще водим етична, икономична кампания, с възможност за максимален брой избрани наши кметове", изтъкна Васил Антонов. Той подчерта, че  основната цел е на първи тур партията да има повече избрани кметове, като залага на кандидатите си в Белене, Левски, Искър и Гулянци. "БСП ще търси широка подкрепа за своите кандидати, достигнали до втори тур", категоричен беше Антонов.
На пресконференцията стана ясно, че до края на следващата седмица ще бъдат готови и листите за общински съветници.
Последно променен на Събота, 12 Септември 2015 20:39