Начало Избори 2015 Плевен и региона ГЕРБ издига самостоятелни кандидатури за кмет в 9 от 11-те общини в Плевенска област
18 Юни 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
ГЕРБ издига самостоятелни кандидатури за кмет в 9 от 11-те общини в Плевенска област Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Избори 2015 - Плевен и региона
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 26 Август 2015 20:17
kandidat-kmetove-gerb2 Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов представи днес пред медиите в Плевен кандидатите на политическата партия за общински кметове в област Плевен. В офиса на ГЕРБ присъстваха председателят на Народното събрание, Цецка Цачева и другите двама депутати на ГЕРБ в 15-и многомандатен район – Владислав Николов и Пламен Тачев. Николов, който е областен председател на партията, откри срещата по представянето на „отбора на ГЕРБ”, с думите, че това са познати лица, натрупали 4-годишен опит, резултатите от който вече се виждат.
Цветан Цветанов представи с кратка справка за политическия им опит кандидатите, като не пропусна преди това да благодари на всички структури на ПП ГЕРБ в областта за сериозната подготовка за местните избори и подчерта, че за десети път партията се е регистрирала първа в ЦИК за участие във вота.
Действащите кметове, които ГЕРБ издига за втори мандат, са проф. д-р Димитър Стойков – на Плевен и Поля Цоновска в Долна Митрополия. „Започвам с кмета на областния център, проф. Стойков, каза Цветан Цветанов. „Всички знаем в какво положение завари той Плевен и общината и какво успя да свърши за изминалите 4 години – да подготви добри проекти, да привлече в пъти повече европейски средства, да изгради работещ екип, да подобри средата”. „Г-жа Цоновска не беше нашият кандидат през 2011 г., но още след първия тур ние разбрахме, че тя е точният избор и я подкрепихме на балотажа”, припомни Цветанов. И добави, че изминалите 4 години са засилили това убеждение, което илюстрира само с един факт – че местните приходи в общинския бюджет са се увеличили от 9 на 11 милиона лева. Поля Цоновска се подкрепе освенот ГЕРБ, от БЗНС и Реформаторския блок, в „Коалиция за Долна Митрополия”.
В Искър, Левски и Червен бряг от ГЕРБ издигат за кандидат-кметове настоящите председатели на ОбС, съответно Илияна Йончева-Гложенска, Дочко Дочев и Георги Георгиев, всеки от които, по думите на Цветан Цветанов, се е доказал на този пост и е натрупал достатъчно опит и умения, за да се справи като кмет.
В традиционно червеното Белене от ГЕРБ залагат на коалиционна кандидатура, на Милен Дулев, който е бил независим общински съветник в мандат 2007-2011, а сега кандидатурата му ще обедини усилията на партиите в дясно-център.
Кандидат-кметът на ГЕРБ в Гулянци, Цецо Луканов, вече спечели една трудна битка – на частичните избори за кмет на село Брест, а откакто оглави общинската структура на партията, която под негово ръководство е достигнала до 500 членове.
За нов мандат в Никопол и Пордим ще се състезават кметовете от периода 2007-2011 г. Валерий Желязков и Детелин Василев.
В Долни Дъбник и в Кнежа изборът е паднал върху хора от бизнес средите. Кандидатът за Долни Дъбник, Ангел Ангелов, е подкрепян от земеделците, което е много важно за тази община, подчерта Цветан Цветанов. Илийчо Лъчовски от Кнежа е млад човек със собствен бизнес, счетоводна къща, има опит като съветник през 2007-2011 г.
Последно променен на Събота, 12 Септември 2015 22:40