Начало Култура История Наталия Недкова: Да сме достойни българи със самочувствие
21 Ноември 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 21 Ноември 2019 13:05
Четвъртък, 21 Ноември 2019 12:02
Четвъртък, 21 Ноември 2019 11:40
Четвъртък, 21 Ноември 2019 10:27
РЕКЛАМА
Наталия Недкова: Да сме достойни българи със самочувствие Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - История
Написано от Ваня КЮРЧЕВА   
Сряда, 13 Юли 2011 13:27
Тази година най-възрастният участник в похода “По стъпките на Апостола” е на 70 години. Това е планинският водач на шести лъч. По този начин Васил Копчев и Васил Чардаклиев, пряк роднина по майчина линия на Апостола, отстъпиха “челното” място със своите едва... 65 години.
Още по-любопитното, обаче, че най-малкият участник тази година е ненавършилата 3 години Теодора Хаджиева. Теди ще навърши три през август, но за сметка на това пък за втори път ще е част от похода! “Преди година Теодора пак беше с нас - тогава още пълзеше пред хижа “Рай”, но тази година ще мине част от пътя сама”, сподели Наталия Недкова. Това, което не казва, но походниците знаят, е, че самата Наталия Недкова, която е зам.-председател на комитет “Васил Левски”, с цялото си семейство участва от години в инициативата, а Теодора е най-младото попълнение на фамилията, което смело поема по стъпките на Апостола.
Ето какво сподели Наталия Недкова след като обяви, че за себе си е взела решение това да е последният й поход. “Всеки от нас - убедена съм в това - по някакъв начин се опитва да запълни пропастта между нас и Апостола. Всеки от нас си е поставил някаква цел в тази посока. Моята цел в по-голямата част от живота ми е да съм достоен българин, достоен българин със самочувствие. Да, това за мен е последен поход, така съм решила. Но на всички походи досега съм била поне с едно от децата си (бел. авт.: Наталия има три дъщери), а сега тръгвам с две от децата си, съпруга си, зетьовете и... внучката. Може и да сме изключение - толкова много хора от едно семейство, които вървят в една посока. Когато имаш здраво семейство и ясна цел да отгледаш достойни, горди и със самочувствие българи, а не смачкани хора, тогава и пропастта става по-малка”.
Наталия Недкова призова журналистите да се присъединят към идеята. Не само на изпращането. И обеща, че “ще помогнат на всеки да преодолее Балкана. И себе си”.
Планината е отговорност и риск, но премерен риск може и трябва да поеме всеки, допълва г-жа Недкова.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
darenie  - Да сме !   |2011-08-08
Поздравления за фамилия като тази,която има обединяваща идея и тя не е
рекламна или предизборна! Нека повече родители увлекат деца и внуци по пътеките на българщината!
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията