Начало Спорт Други Драгомир Драганов, заслужил треньор: Бил съм част от добре работещ колектив, затова съм имал успехи
20 Април 2019 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Петък, 19 Април 2019 15:12
Петък, 19 Април 2019 11:35
Петък, 19 Април 2019 10:52
Петък, 19 Април 2019 09:55
РЕКЛАМА
Драгомир Драганов, заслужил треньор: Бил съм част от добре работещ колектив, затова съм имал успехи Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Спорт - Други
Написано от Иван КРЪСТЕВ   
Вторник, 12 Юли 2011 14:13
В няколко броя на “Посредник” ще ви представим интервюта с част от известните ни гимнастици и акробати от близкото минало. Разговорите са направени по време на среща на плевенските акробати, провела се на 9 юли. В първото интервю ще ви представим мнението на заслужилия треньор Драгомир Драганов, с чиято работа се свързват голяма част от успехите на плевенските акробати. В актива си г-н Драганов има над 150 медала от различни първенства, донесени от негови състезатели. След близо 50 дни в гипс, наставникът, който днес е помощник-директор по спортната част в Спортно училище “Георги Бенковски”, макар и с патерици, дойде за да се види с акробатите и да си припомни с тях миналото.
- Г-н Драганов, какво е мнението ви за организираната среща? Имаше ли нужда плевенската акробатика от такава сбирка?
- О, това е една много мила среща! Аз не бях в Плевен, когато се е зародила идеята за провеждането й. Много съм благодарен на Ивелин Илиев, че от далечна Австралия пое инициативата за провеждането й. И тя стана факт. Сега правим планове срещата да стане традиция и се надявам, че това ще е началото за възраждането на плевенската акробатика. Защото мястото й е там, където беше преди години  на върха. Надявам се, че с подобни срещи ще привлечем наши кадри, които да започнат да работят тук. Защото имаме кадрови проблем. Трябват ни млади треньори, които да се завърнат в Плевен. Аз лично  ще помагам. С удоволствие.
- Смятате ли, че плевенската спортна акробатика може да върне старата си слава, с която вие сте неделимо свързан?
- Иска ми се. Но най-напред трябва да се обезпечим с кадри. Надявам се в близките 4-5 години акробатиката ни да тръгне отново нагоре.
- Много хора, с които говорихме, свързват успехите си с вашето име. Ласкаете ли се от това?
- Аз съм бил част от един колектив. И всичко, което се е случвало в Плевен, е било плод на колектив от колеги и на тези деца, които днес са тук. Много от нашите светила от акробатиката ни в момента са в чужбина и не успяха да дойдат. Със сигурност ще пропусна някой, но сега се сещам за Венцислав Генов, който е старши-треньор на Лондонската федерация, беше преди месец в България, но сега в Англия се провежда първенството, което ще определи съставите за европейското през есента. В Англия друг наш кадър е Емил Кръстев, както и Цветелин Динов. Както и поне още 7-8 наши медалисти от световни и европейски първенства. Наши кадри има в Палма де Майорка, където са Николай Николов, Мартин Бенов, Стилиян Божинов, Мариян Христов, в Америка е Крася Тенева, Ивайло Гацов, в Италия е Борислав Бетов и още много други. Това са все медалисти и големите отсъстващи от тази първа сбирка, но надеждите ми са те да дойдат на следващите ни срещи.
- А кой е тук? С кого разменихте спомени и мисли за бъдещето на плевенската акробатика?
- Ами тук е инициаторът Ивелин Илиев. Сред гостите видях Галя Веселинова и нейната партньорка Цветомира. Тук е Нина Дудева, която играеше в тройка жени, тук са Милена Игнатова, Поля Дилкова, Галя Пенкова и още доста дами...
- Може би дамите са повече, защото мъжете са в чужбина?
- Така реално се получи. Мъжете днес са камерен състав.
- Какво не може да предложи България на добрите ни акробати, а го правят Англия, САЩ, Австралия, Италия, Гърция и други държави?
- Много е комплексно всичко. Най-важното е положението на страната ни в момента. Аз самият опитах и бях една година в Уелс, но не можах да издържа. Може би заради времето или възрастта, но ме натисна носталгията и се върнах. Докато всички, които сега са утвърдени треньори в чужбина, отидоха в тези страни доста млади, с малки деца, и с желание да се доказват. И израснаха неимоверно и като треньори.
- Може ли с нещо хората, които се събраха в Плевен, да помогнат на плевенската акробатика?
- Със съпричастието си. С това, че не им е безразличен този спорт. И с вярата, че преходът ще отмине и те ще може да се върнат и да работят за родния си град.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията