Начало Екология Природа Доброволци, почистили парк „Кайлъка“ в Плевен, с награда в „Да изчистим България заедно“
23 Септември 2019 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Понеделник, 23 Септември 2019 12:08
Понеделник, 23 Септември 2019 12:05
Понеделник, 23 Септември 2019 11:02
Неделя, 22 Септември 2019 12:57
РЕКЛАМА
Доброволци, почистили парк „Кайлъка“ в Плевен, с награда в „Да изчистим България заедно“ Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Екология - Природа
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 26 Юни 2019 12:51
da izchistim BG zaedno През 2019 г. националната доброволческа инициатива – „Да изчистим България заедно”, разширява обхвата си с нови възможности за подобряване на средата, в която живеем, съобщават организаторите от bTV Media Group.
На 14 септември доброволците от цялата страна ще могат не само да почистят замърсените зони, но и да инициират други добри дела, като обновят детски площадки и градинки, спасят унищожени гори или засадят нови, ремонтират туристически табели и заслони, боядисат пейки и дадат други добри примери, с които да направят България не само по-чиста, но и по-красива.
За втора година, в рамките на срещата, bTV Media Group отличи 50 от най-резултатните и лоялни партньори на кампанията „Да изчистим България заедно“, сред които национални и регионални институции, бизнес организации и изявени доброволци. Сред тях са областите, обединили най-голям брой неправителствени и бизнес организации и институции през 2018 г. - Варна, Бургас и Русе, както и областните градове Плевен, Благоевград и Силистра, постигнали абсолютен рекорд на регионално ниво по брой доброволци за каузата. Призовете за най-много почистени места и активности на картата заслужиха: РИОСВ - Шумен, Софийска област и областите Търговище, Пловдив и Разград. Областните администрации на Пазарджик, Велико Търново и Хасково пък получиха награда за успешното участие в кампанията на всички общини от техните територии.
Признание за най-мащабна акция на над 2200 м. надморска височина получиха високопланински спортен комплекс “Белмекен”, община Якоруда и Държавно горско стопанство - Якоруда, които заедно с националния отбор по биатлон, руския национален отбор по биатлон и Ендуру клуб в Костенец, почистиха зоните за отдих и спорт около язовир Белмекен.
Отличията за най-голям брой доброволци в защитена територия получиха: волейболен отбор „Левски“, представители на Fitness Pulse, Endava и VMWare, както и домакините от природен парк „Витоша“. bTV Media Group награди и екипа на HomeMax, които се превърнаха в посланици на добрия пример, като се погрижиха за възстановяването на ботаническата алея за незрящи в местността „Дендрариума“.
Признателност за всеотдайността си към каузата получиха още системата на Coca-Cola, които в рамките на голямото чистене организираха и проведоха 26 акции, най-мащабната от които съвместно със Столична община и „Екопак България“.
Призове за устойчивата си доброволческа дейност заслужиха TELUS International и Югозападното държавно горско предприятие, Никола Рахнев и „Гората.бг“, които засадиха над 15 000 фиданки в района на язовир „Студена“, както и доброволците, почистили парк „Кайлъка“ в Плевен. Сред най-дългогодишните партньори на инициативата отличени бяха ЕСРИ България, Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и „Метрореклама“. Награди получиха още РИСОВ – Пазарджик и домакините на екстремната акция за почистване на 12 тона боклуци от язовир Батак с каяци и лодки – „Еко къмпинг Батак“. Екипът на „Кауфланд България” беше отличен за почистването на рекордните 30 тона отпадъци от сметището в района на село Слокощица, Кюстендилско.
Специален приз получиха и Найден Недев от Sub Diving, както и представителите на Dive Club Baracuda, които с над 50 водолази извършиха дълбоководни акции в района на Созопол, Варна и Бургаския залив.
В рамките на срещата бяха отличени и най-добрите домакини, осигурили логистиката на ключови доброволчески акции в страната – Столичен инспекторат и общините Ботевград, Самоков, Елин Пелин, Батак и Якоруда.
Според организаторите досега, „Да изчистим България заедно” е получила подкрепата на над 2 050 000 доброволци от цялата страна. По информация от Министерството на околната среда и водите са събрани близо 90 000 тона отпадъци, а от картата на България са изчезнали над 13 700 нерегламентирани сметища и замърсени зони.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 26 Юни 2019 12:58
 
Фейсбук коментари
Сподели статията