Начало Екология Природа Ентусиасти разкриха още една прелест в Кайлъка - Площадката на целувките
21 Април 2018 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Петък, 20 Април 2018 16:14
Петък, 20 Април 2018 14:47
Петък, 20 Април 2018 14:30
Петък, 20 Април 2018 12:55
Валути
РЕКЛАМА
Ентусиасти разкриха още една прелест в Кайлъка - Площадката на целувките Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Екология - Природа
Написано от Иванка ВАТЕВА   
Понеделник, 16 Април 2018 10:27
dimcho10 akcija kajluka3 3 1 akcija kajluka3 dimitov dimcho0 akcija kajluka3 5 dimcho3 dimcho6 akcija kajluka3 4 dimcho4 akcija kajluka3 6 Още повече хора и още по-впечатляващ резултат! Това е равносметката от третата акция в парк „Кайлъка”, организирана от фейсбук групата „Забелязано в Плевен”, по идея на Димчо Бондоков.
След като разкриха занемарените от почти 40 години красиви стълби между двата язовира и покритата с трева шахматна площадка до тенис кортовете, вчера група младежи направиха поредно чудо – изровиха от тревата и храстите пътеката и стълбите до площадка под скалите след Зоокъта. Те се намират след кортовете, вляво. Допълнителен ориентир е орелефът на Георги Димитров, който се белее на скалата точно над Площадката на целувките, засукал „мустак” от бръшлян.
40 човека, 4 часа – отличен резултат! Така обобщава свършеното вчера от 12 до 16 часа Димчо Бондоков. И наистина - само за първите 30 минути бяха разкрити всички стъпала и отборът с дружни усилия напредваше към красивата площадка, наречена Площадката на целувките може би защото е досами пътя, но закътана в прохладата и сенките на Кайлъка. Хората, както и инструментите бяха повече от предишните две акции - на 17 март и на 31 март. Имаше деца, велосипеди, кучета, богаааата скара и много усмивки. Най-хубавото е, че се създава стройна организация, никой не се щади, включват се хора от всички възрасти, постоянно се обсъждат нови идеи, включително за финансиране на дейността, защото е много важно направеното да остане трайно и да не допуснем пак да потъне в немара.
А накрая Моника и Петя с голямо усърдие и очевидна опитност преметоха плочките в „антрето”.

Снимки: авторът и Димчо БондоковХаресвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Понеделник, 16 Април 2018 11:33
 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти