Начало Екология Природа Сдружение “За Земята” организира дискусионен форум за новата такса „битови отпадъци”
23 Ноември 2017 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини
Сряда, 22 Ноември 2017 16:54
Сряда, 22 Ноември 2017 16:52
Сряда, 22 Ноември 2017 15:04
Сряда, 22 Ноември 2017 14:30
Валути
РЕКЛАМА
Сдружение “За Земята” организира дискусионен форум за новата такса „битови отпадъци” Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Екология - Природа
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 13 Ноември 2017 11:39
bokluk1 Дискусионен форум „Отпадъци и общество. Управление на отпадъците с мисъл за хората” ще се проведе на 16 ноември 2017 г., четвъртък, в 12:00, в Дома на Европа в София. Събитието е организирано от екологично сдружение “За Земята”.
Форумът ще се проведе под формата на дискусии по 2 теми, свързани с две важни промени в законодателството за управлението на отпадъците, които според инициаторите не се обсъждат достатъчно в общественото пространство и за които остават много въпросителни.
Първата тема е за новата такса „битови отпадъци”. Как ще се промени базата за определяне на такса смет, как общините ще я въведат, ще има ли покачване на таксата за домакинствата – по тези въпроси ще търси информация и отговори дискусията. Панелът ще започне с презентации на зам.-кмета на община Свиленград, Мария Костадинова и на Ваня Григорова, икономически съветник в КТ Подкрепа.
Вторият проблем е премахването на площадките за възмездно предаване на рециклируеми отпадъци от жилищните райони на населените места. Kак това ще се отрази върху неформалния сектор, който има съществен принос за разделното събиране. Въведение в темата ще направят Боян Захариев, програмен директор на институт „Отворено общество” - София и Евгения Ташева от екип „Нулеви отпадъци” в сружение „За Земята”.
Ще бъде обсъдено въвеждането на по-високи цели за рециклиране на битови отпадъци след приемането на пакета за кръгова икономика.
В събитието ще участват представители на МОСВ, МФ, Столична община, общини от цялата страна -  Свиленград, Доспат, Своге, Лом, Габрово, Харманли и др., политически партии, рециклиращия бизнес, университетски преподаватели, неправителствени организации.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти