Начало Екология Природа Още 2 дни до крайния срок на фотоконкурса „Уики обича Земята”
17 Януари 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 16 Януари 2019 12:42
Сряда, 16 Януари 2019 12:33
Сряда, 16 Януари 2019 11:17
Сряда, 16 Януари 2019 09:43
Валути
РЕКЛАМА
Още 2 дни до крайния срок на фотоконкурса „Уики обича Земята” Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Екология - Природа
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 29 Юни 2016 08:48
fotokonkurs wiki2Над 1 000 снимки са качени в сайта на конкурса „Уики обича Земята – 2016”, в който е включена и България. Организаторите се надяват крайният им брой да достигне 2 000.
А качените снимки вече изпълняват замисъла си да илюстрират съществуващите статии в Уикипедия и да доведат до написването на нови статии. 142 снимки са използвани в статии на български, английски, италиански, руски, шведски, себуански и други сродни проекти. Над 20 вече са създадените нови статии за защитени видове и местности в България.
Тази година конкурсът се организира в България за втори път, но за разлика от миналата година сега има награди, които ще бъдат връчени на церемония в Природонаучния музей в София в края на септември. Десетте награди за ваучери за книжарница или фотомагазин, но има и една специална награда: една от избраните десет снимки ще бъде издадена като официална пощенска марка на Република България. Това се случва за първи път в страната и за първи път в историята на конкурса „Уики обича Земята“.
Конкурсът стартира през 2013 година в Украйна и с всяка следваща година привлича нови страни-участнички. След националния етап на конкурса, който приключва в края на юни, снимките-финалисти от България ще продължат в международния кръг на съревнованието, където голямата награда е участие в международната конференция „Уикимания“, която през 2017 година ще се проведе в Монреал, Канада.
Приемат се снимки от защитените територии в България: национални паркове, природни паркове, резервати, защитени местности, природни забележителности, като няма ограничение за броя снимки, с които един участник може да допринесе. Не е задължително и фотографиите да са направени през периода на конкурса, могат да са и снимки от други сезони и минали години. Условието е обаче да бъдат дарени за Уикипедия под свободен лиценз и да бъдат описани подробно, за да бъдат и използваеми в енциклопедичните статии.
Не се колебайте, участвайте! Освен че ви очаква една от наградите в „Уики обича Земята“, допринасяте и за подобряването и увеличаването на свободното знание на български език, уверяват организаторите.
1fotokonkurs wiki
Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията