Начало Екология Природа Русенка от Лондон победи в конкурс за лого на Басейнова
19 Юни 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 19 Юни 2019 10:27
Сряда, 19 Юни 2019 09:46
Сряда, 19 Юни 2019 09:45
Сряда, 19 Юни 2019 09:29
РЕКЛАМА
Русенка от Лондон победи в конкурс за лого на Басейнова Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Екология - Природа
Написано от Ваня КЮРЧЕВА   
Вторник, 02 Юли 2013 10:21
Както „Посредник” вече писа, 24-годишната Александрина Тозева от Русе е победителят в конкурса за лого на Басейнова дирекция за управление на водите Дунавски район с център Плевен. Официалната церемония по обявяването на победителите в конкурса и за връчването на наградите се проведе вчера.
На второ място журито класира предложението на 26-годишния Симеон Киров от Тутракан, а на трето - на 26-годишният Веселин Денев от Велико Търново.
Ще припомним, че общо 19 предложения постъпиха за участие в конкурса за лого на Басейновата дирекция в Плевен. Две от тях не бяха допуснати до класиране, поради неизпълнение на условията за участие в конкурса - възраст над 26 години и непредставяне на цветен и черно-бял вариант на предложението на лого.
Специално жури определи победителите. В журито участваха Валентина Великова, полиграфист, Красимир Коцев, художник, Евгени Горанов, журналист, Милен Първанов, ръководител на Младежки информационно-консултантски център "Интелект" - Плевен и Румен Пенков, директор на Басейновата дирекция.
Авторът на класираното на първо място лого - Александрина, по регламент на конкурса получава преносим компютър. Оказа се, обаче, че младата дама няма възможност да присъства на церемонията. Причината е в това, че Александрина учи и работи в Лондон. Казва, че от дете се занимава с изкуство, а от около 7 години - с графичен дизайн. Завършила е именно с такава специалност в Лондон. Освен че в забързаното ежедневие не й остава много време за любимите й занимания, около Александрина има нещо доста любопитно - едно от най-атрактивните й занимания е участието й в продукции на Холивуд и Боливуд.
Научила за конкурса случайно - приятел й казал, тя прочела условията и се ентусиазирала веднага. „Моят град Русе е в Дунавския район и счетох, че е привилегия за мен да работя върху отличителен знак за нещо, свързано с България, с Дунав”, казва Александрина.
За младата дама това не е първо участие в подобен конкурс. Споделя, че още от 6-годишна участва в конкурси за снимка, графика и фотография. Сред най-скорошните й постижения е първото място в международен конкурс за фотография, организиран от Европейския младежки парламент. Има опит и с логата - класирана е на първо място в конкурса за лого на Американския колеж, в „колекцията” си има и трето място в световен професионален дизайн конкурс за реклама. Александрина е категорична, че участието в подобни конкурси е много важно за тези, които искатт да се развиват в областта на изкуството и на графичния дизайн. „Подобни прояви изграждат устрем към успех, подобряват уменията и учат как да губиш с достойнство. А когато печелиш, все едно си се качил на едно стъпало поблизо до върха. Но и никога не бива да се мисли, че върхът е бил достигнат, тъй като възможностите за развитие са необятни”, споделя още Александрина Тозева.
Компютрите и графичният дизайн са хоби за Симеон Киров от Тутракан, класиран на второ място в конкурса на Басейнова дирекция. Младежът живее и работи в Тутракан. И преди е представял свои идеи в конкурси за лога, участвал е в доста международни конкурси, пет от тях е печелил. „Водата е един от основните компоненти за поддържане на живота на Земята. За съжаление, „благодарение” на всички нас през последните десетилетия достъпността до чиста питейна вода в някои региони се ограничава ежедневно. Нека бъдем по-добри и да пазим Земята и водата за един по-добър и чист начин на живот”, е посланието на Симеон.
Веселин Денев е от Велико Търново и е работил в сферата на туризма. Графичният дизайн и за него хоби, както кану-каякът и хубавата музика. Класиран е на трето място в конкурса за лога на Басейнова дирекция - Плевен. Казва, че досега не е участвал в подобни конкурси и реално не е имал представа за нивото на своите, макар и непрофесионални, умения.
Ето и посланието на Веселин: „ Бих искал да призова за разумно и отговорно ползване на водните ресурси. По-конкретно, искам да обърна внимание върху водоснабдяването до нашия дом, което в наши дни сме възприели като нормална необходимост, докато в миналото е било лукс. Нека не забравяме това и да  ползваме течащата вода в домовете си с мярка. На някои места водните запаси са силно ограничени и понякога се стига до налагане на воден режим за населението. Нека бъдем благодарни и отговорни за удобството, наречено „канализация”.
За второ място в конкурса наградата е фотоапарат, а за трето - електронна книга. Бяха дадени и специални отличия. На церемонията бяха поканени всички участници, чиито предложения бяха допуснати за участие в конкурса за лого.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 02 Юли 2013 10:22
 
Фейсбук коментари
Сподели статията