Начало Екология Бедствия и аварии Министър Радев в Плевен: Профилактиката на дърветата помогна да няма по-големи щети. Всички да се застраховат
20 Юли 2019 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Събота, 20 Юли 2019 14:42
Петък, 19 Юли 2019 12:31
Петък, 19 Юли 2019 09:12
Четвъртък, 18 Юли 2019 15:21
РЕКЛАМА
Министър Радев в Плевен: Профилактиката на дърветата помогна да няма по-големи щети. Всички да се застраховат Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Екология - Бедствия и аварии
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 16 Май 2018 17:42
burja 15052018 2 burja 15052018 3 burja 15052018 4 burja 15052018 5 Най-важното е, че няма жертви, няма ранени, въпреки празника вчера.
С тези думи започна обобщението на видяното и наученото след разговор с областния управител и кмета на Плевен МВР-министърът Валентин Радев. "Както си казахме, добре е, че от две години се прави профилактика - изрязани са опасни клони, стари дървета и там няма щети. Където не е направено, както е тук (бел.ред. - в Градската градина, до Арт центъра, където има няколко изкоренени стари бора), където  предстои, виждате положението". Наистина е късмет, че в деня на празника на града няма други пострадали, освен един от охранителите на Панорамата.
Всички работят много бързо, улиците и пътищата са проходими. Много ми хареса, че всички някак са се сплотили и са си помагали, както разбрах от кмета. Аз, ще докладвам на премиера какво сме видели, сега ще отидем и в Гривица, ще преценим дали са нужни някакви средства, каза министър Радев.
"Добре е хората да разберат и се надявам да го чуят чрез вас, медиите, всички частни имоти да се застраховат. Този проблем навсякъде стои - постоянно се случват наводнения, земетресения, а после - дайте да помогнете. Моля всички, особено тези, които са по-заможни, след като са си вдигнали хубави къщи - всички ги виждаме, нека ги застраховат, това ще облекчи всички".
По пътя от сградата на Общината до най-засегнатия район в Градската градина кметът Спартански показваше и обясняваше на министър Радев и главен комисар Николов в кои райони е било извършено кастрене на дървета, че иглолистните са дали най-много "жертви" заради голямата площ на короните им, а по обратния път групата мина покрай параклис-мавзолей "Св. Георги Победоносец" и видя как служители на общинска фирма "Паркстрой" изрязват дървета.
Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията