Начало Екология Бедствия и аварии От БЧК - Плевен участваха в учение за действия при бедствие в Червен бряг
10 Декември 2018 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Понеделник, 10 Декември 2018 13:10
Понеделник, 10 Декември 2018 12:54
Понеделник, 10 Декември 2018 12:24
Понеделник, 10 Декември 2018 12:12
Валути
РЕКЛАМА
От БЧК - Плевен участваха в учение за действия при бедствие в Червен бряг Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Екология - Бедствия и аварии
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 19 Април 2018 14:59
bchk uchenie042018 Членовете на Областния щаб за действие при бедствие  на БЧК - Плевен и доброволци на БЧК от общинската организация в Плевен участваха в учение на тема „Дейност на щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, органите за управление и силите на Единната спасителна система (ЕСС), при възникване на земетресение на територията на община Червен бряг и последвал производствен инцидент в „Палфингер Продукционтехник България” ЕООД като част от силите на ЕСС. 
Силите на БЧК бяха разположени в централна градска част, където разкриха Пункт за първа долекарска помощ, събиране и сортиране на пострадали, както и Пункт за психосоциална подкрепа, за пострадалото население. Доброволци и служители на БЧК - Плевен демонстрираха умения за оказване на първа долекарска помощ и психосоциална подкрепа, раздадоха на населението информационни материали за поведение преди, по време и след настъпило бедствие.
„Земетресението” изведе от домовете и работните им места жителите на Червен бряг. Имаше множество „пострадали”, част от които получиха първа долекарска помощ в пункта на БЧК от обучени за целта доброволци. Беше демонстрирано обездвижване на горен крайник поради „счупване”, превръзка на долен крайник поради получена разкъсно-контузна рана, превръзка на глава и др. Не по-малко бяха пострадалите, които по своя инициатива потърсиха помощ и  подкрепа на пунктовете на БЧК, където професионален психолог с помощта на обучени доброволци им оказа психосоциална подкрепа.
Една от целите на учението е да се подобри координацията на действията на силите на ЕСС при възникване на земетресение и производствен инцидент.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията