Общество

Установени са вандалите, унищожили детската великденска украса в Градската градина на Плевен

Установени са вандалите, унищожили детската великденска украса, поставена в Градската градина на Плевен. Извършителите са разпознати по записите от видеокамерите в района.

„Извършителите също са деца, а действията им са заснети от камерите в района. Благодарим на колегите от полицията за бързата и ефективна работа по установяването на лицата. На записите се вижда как група младежи се „забавлява“ много грозно и явно не си дава сметка какво се случва – великденската украса в града е направена от деца, които са вложили много труд. Щетите са повече морални, отколкото материални. Обръщам се и към родителите на извършителите – наглед една „игра“, може да донесе тежки последици. Регистрация в Детска педагогическа стая се отразява на бъдещето развитие на детето”, заяви Лидия Петкова, директор Дирекция „Обществен ред и сигурност“ в Община Плевен.

Работата по случая продължава Областната дирекция на МВР – Плевен. Образувано е досъдебно производство по чл. 216 от НК /за унищожаване или повреждане на чужда движима или недвижима вещ/.

Подобни новини

Back to top button