Начало
22 Август 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Откриха Център-мечта в Езиковата Печат Е-мейл
( 4 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Деница КИТАНОВА   
Понеделник, 08 Декември 2014 15:49
Откриха Център за неформално и електронно учене в Гимназията с преподаване на чужди езици (ГПЧЕ) - Плевен. Проектът е финансиран със 60 хиляди лева собствени средства на гимназията, а 184 хиляди лева са предоставено от фондация "Америка за България". На официалното откриване присъства екип на "Америка за България", заместник-кметът на Плевен, Дамянка Владимирова, директорът на ГПЧЕ, Юрий Тодоров, помощник-директорът на училището, Грета Димова и административният ръководител на Районна прокуратура, Владимир Николов.
“Искам да благодаря на всички тези, които ни подкрепиха, които ни помогнаха Центърът за неформално и електронно учене да бъде открит. Най-вече на фондация “Америка за България, чийто проект реализирахме. Искам да благодаря също така на скептиците, които ни амбицираха да работим по-здраво и да реализираме своята мечта, защото това е бъдещето. Пред нас е един Център, който е с интерактивни дъски, лаптопи, с нови технологии. Смятам, че нашите ученици го заслужват. Благодаря на екипа най-вече, който реализира този проект. Това са: г-жа Грета Димова, Симеон Ангелов, Гергана Данова и много други колеги, ученици и родители, които ни подкрепиха”, каза в словото си Юрий Тодоров. Той благодари и на родителската общност в лицето на Владимир Николов.
GP4E Наталия Митева от “Америка за България” подари на г-н Тодоров символичен подарък - специален орел. От нейното слово разбрахме, че в състезанието за този проект са участвали над 200 училища в цялата страна, от които са били одобрени само 10. Тя поздрави ГПЧЕ - Плевен, хората от бизнеса и родителската общност в гимназията, за събраните 30% от общата сума по проекта.
Владимир Николов, който е бивш възпитаник на ГПЧЕ,  настоящ родител и част от екипа на проекта също се изказа: “Уважаеми гости, скъпи приятели, за мен е изключително удоволствие да бъда днес тук, защото това, което е реализирано в нашето училище, е просто една мечта. Една мечта за българското образование”.
Имаше много поздравителни адреси и слова. Сред тях беше поздравителният адрес от кмета на Плевен, проф. д-р Димитър Стойков, изчетен от заместник-кмета Дамянка Владимирова. Поздравителен адрес имаше и от Педагогическия колеж. Представи го заместник-директора на колежа доц. Теодора Вълова. Учениците на Гимназията с
преподаване на чужди езици бяха подготвили музикална програма, народни танци и песни.
Лентата на новия Център за неформално и електронно учене прерязаха директорът на ГПЧЕ - Плевен Юрий Тодоров и Наталия Митева. По стара българска традиция гостите си опитаха от питата с мед и сол, а след това разгледаха новите кабинети.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 09 Декември 2014 11:14