Начало
24 Април 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Награди за млади журналисти и поети от Плевен Печат Е-мейл
( 7 Гласа )
Култура - Изкуство
Написано от Деница КИТАНОВА   
Вторник, 29 Октомври 2013 11:08
В навечерието на 1 ноември бъдещите плевенски будители, изявили се като журналисти и литературни творци, получиха много награди от Шестия национален конкурс за литературно творчество и журналистика "Стоян Михайловски". Конкурсът се организира от Общинския детски център за култура и изкуство в Русе и е включен в Националния календар на Министерството на културата. В шестото му издание взеха участие 206 млади автори от цялата страна с 301 творби и 19 колективи. Журито, оценявало творбите, бе председателствано от доцент д-р Руси Русев, преподавател в РУ "Ангел Кънчев" и ВТУ "Св.св. Кирил и Методий".
Церемонията по награждаването на първенците от Шестия национален конкурс за литературно творчество и журналистика се състоя в неделя в красивата сграда на Доходното здание. Фондация „Бистра и Галина” е осигурила средства за закупуване на плакети и пластики за наградния фонд.
Учениците от Плевен, взели участие в конкурса, са от ГПЧЕ, СОУ “Иван Вазов” и НУИ “Панайот  Пипков”. Голямата награда - статуетка "Стоян Михайловски" за колективна журналистика получиха младите журналисти от Гимназия с преподаване на чужди езици - Плевен, за вестниците "Полиглот" и "Звънче", похвалиха се от Езиковата. Двата вестника се издават от екипи, работещи през настоящата година по проект “Успех”. Техни ръководители са главен учител Надежда Вълева за вестник "Полиглот" и главен учител Мариана Кулева за вестник "Звънче".
Първа награда за поезия от първа възрастова група получиха Нина Устапанова и Паолина Велева от НУИ “Панайот Пипков” - Плевен.
А ето и информацията за конкурса, изпратена ни чрез електронната поща от младите журналисти в СОУ “Иван Вазов”. Екипът, който вече трета година списва вестника „В@з Буки Веди”, получи статуетката за трето място в раздел „Журналистика” за колективи. Единайсетокласничките Весела Маринишева и Лиана Христова като представители на редакционния екип присъстваха на събитието и получиха наградата. Радваме се, че вестникът ни бе забелязан и оценен от журито въпреки крехката си възраст и зае своето място сред отличените, които са издания с дълга история. Това не ни пречи да смятаме обаче, че „В@з Буки Веди”, който се списва и странира от ученици под ръководството на преподавателите Радинка Иванова и Йончо Йончев, заслужаваше повече. Ние ще продължаваме своята работа с още повече желание, ще продължаваме да сме толкова взискателни към графичното оформление, съдържанието на текстовете и езиковата култура и се надяваме читателите ни да го оценят. Сред наградените се нареди и Ралица Георгиева от 11 клас, която получи поощрителна награда за коментара си „Учебниците  за и против”, който е публикуван на страниците на нашия вестник, отбелязват учениците от СОУ “Иван Вазов”.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост   |2013-10-28
ако щен стават журналисти като Бареков, по-добре не
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 29 Октомври 2013 16:06