Начало
30 Ноември 2020 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
102-годишна италианка се възстанови след 20-дневен болничен престой заради коронавирус Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Коронавирус - Европа
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 30 Март 2020 12:02
102 italica grondona След като е диагностицирана с опасния вирус в началото на март, сто и две годишната Италика Грондона е приета с лека сърдечна недостатъчност в болница Сан Мартино в северния италиански град Генуа, пише Ню Йорк Пост, цитирайки CNN. "Тя имаше леки симптоми на коронавирус, тествахме и резултатът беше положителен. Но ние направихме много малко; тя се възстанови сама", казва нейният лекар Вера Сикбълди. И допълва, че колегите й са толкова впечатлени от възстановяването на Италика от смъртоносния за много възрастни хора вирус, че я нарекли „Highlander“ или Безсмъртната.
Предвид възрастта на Италика Грондона според Сикбълди е възможно тя също да е оцеляла през 1918 година от испанския грип. „Имаме серологични проби, тя е първият пациент с коронавирус, за когото знаем, че може да е преминал през испанския грип, тъй като е родена през 1917 година“, казва лекарят.
Според племенника на баба Италика Ренато Вила Грондона, начинът на живот може да е изиграл роля в способността й да победи вируса. Тя обича танците и музиката, като един от любимците й е фронтмена на Queen Фреди Меркюри, казва той.
Последно променен на Понеделник, 30 Март 2020 12:06