Начало
05 Юни 2020 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
Не медицинска сестра, а администратор в ясла в Кнежа е с положителна проба за Covid 19 Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Коронавирус - Плевен и страната
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 22 Май 2020 12:39
koronavirus proba Администратор от детска ясла в град Кнежа е с положителна проба за COVID-19. Това е жена на административна длъжност в детското заведение. Очаква се днес от РЗИ-Плевен да направят проверки в яслата, която няма да отвори за деца от 26-ти май, каквато е първоначалната заповед на кмета на Кнежа Илийчо Лачовски.
„На брифинга на Оперативния щаб казаха, че жената е медицинска сестра, но тя всъщност е административен работник. Детската ясла е затворена от месец март и реално жената не е имала контакти с медицинския и педагогическия персонал. Аз издадох заповед да отворят врати всички детски заведения в община Кнежа, но тази проба малко ни изненада и чисто превантивно изменихме заповедта от гледна точка на здравето на децата и техните родители, а и да не се всява излишна паника, детската ясла да не работи, както и Млечната кухня, която се помещава там“. Това е завил кметът Лачовски пред Дарик радио.
Той уверява, че на този етап в Кнежа няма някакви притеснения, а жената прекарва вируса безсимптомно.  
Предстои да се направят тестове на останалия персонал в детската ясла, която днес ще бъде основно дезинфекцирана.
„В никакъв случай не може да се твърди, че заразата идва от детската ясла, тъй като тя дефакто не е работила“, обяснява кметът на Кнежа.
Последно променен на Петък, 22 Май 2020 13:44