Начало Бизнес Земеделие Ще угояват американска пъстърва по проект
20 Март 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 19 Март 2019 16:49
Вторник, 19 Март 2019 14:46
Вторник, 19 Март 2019 11:45
Вторник, 19 Март 2019 11:21
Валути
РЕКЛАМА
Ще угояват американска пъстърва по проект Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Земеделие
Написано от Ваня КЮРЧЕВА   
Вторник, 16 Юли 2013 08:19
Държавен фонд „Земеделие” изплати 1 376 129 лв. на проекти по програма „Рибарство”. Разплащателната агенция преведе субсидии по Мярка 2.1 „Производствени инвестиции в аквакултурата” за два инвестиционни проекта.
Междинно плащане в размер на 200 854 лв. получи проектът за реконструкция на рибовъдна база в град Левски. Инвестиционното намерение включва изграждане на ново бетоново басейново рибовъдно стопанство за отглеждане на американска (дъгова) пъстърва.
Ще припомним, че договорът за изграждането на рибовъдно стопанство в землището на Левски беше подписан преди година между фирма от Велико Търново, която ще развива дейността, и ръководството на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Проектът предвижда изграждането на нова бетоново басейново рибовъдно стопанство. В него ще се отглежда американска (дъгова) пъстърва. Стопанството, обаче, ще бъде непълносистемно - ще се закупува зарибителен материал, който ще подлежи на угояване.
Пъстървовото стопанство ще бъде изградено след реконструкция на отдавна недействаща рибовъдна база и прилежащия й терен, разположен на площ от 16 декара.
Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца, одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 1 562 638 лв., или 60% от одобрените разходи. Очаква се стопанството да произвежда годишно около 360 тона риба, тя ще бъде реализирана както на пазара в България, така и в съседни страни
Вторият проект, който е получил междинно плащане, за изграждане на мидена ферма в залива на Равда. От фонд „Земеделие” допълват, че интересът на бенефициентите към Мярка 1.1 “Публична помощ за постоянно прекратяване на риболовни дейности” се запазва. Собствениците на няколко кораба вече получиха общо 415 605 лв. безвъзмездна финансова помощ с оглед постоянното прекратяване на стопанския риболов, извършван в акваторията на Черно море.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията