Начало Бизнес Услуги До края на лятото трябва да е готов пътят през Обнова, който се ремонтира по проект
21 Февруари 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 20 Февруари 2019 13:56
Сряда, 20 Февруари 2019 12:12
Сряда, 20 Февруари 2019 11:44
Сряда, 20 Февруари 2019 10:40
Валути
РЕКЛАМА
До края на лятото трябва да е готов пътят през Обнова, който се ремонтира по проект Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 15 Март 2018 15:12
kopka obnova Първа копка по проект „L10 – свързване на TEN-T инфраструктура чрез по-добра връзка между третостепенните възли Турну Мъгуреле и Левски за устойчиво развитие на района, финансиран по Програма  Interreg V-A Румъния – България 2014-2020 г.” и по договор за предоставяне на национално съфинансиране беше направена днес  в с.Обнова.
В церемонията за официално откриване на строителната дейност участваха  кметът на община Левски Любка Александрова и общинското ръководство, директорът на дирекция "Градоустройство и архитектура", инж.Пламен Парашкевов и екипът по проекта, кметът на с.Обнова, Детелин Николов, граждани.
По традицията, начало на строително-ремонтните дейности бе дадено с водосвет, отслужен от отец Василий. Кметът на общината Любка Александрова подчерта, че това е един от най-големите проекти на Общината за последните 5-6 години, със сериозно значение за подобряване пътната инфраструктура. Тя се обърна с благодарност към екипа и с пожелание за успешно приключване на обекта до края на лятото.
Проектът предвижда рехабилитация и реконструкция на общински път PVN 1110 Обнова-Каменец, с възстановяване и подобряване на съществуващата пътна настилка, пътната основа и отводняване за осигуряване на условия за безопасност на движението, комфорт на пътуващите и удължаване експлоатационния живот на пътя.
Началото на пътния участък, който е част от общинска пътна мрежа – IV-ти клас, е в с. Обнова, на кръстовище (открит път), а краят е връзка с рехабилитиран път. Общата дължина е 7 068 м, от нея 2 268 м е през населено място с. Обнова.
Пътят е двулентов, с габарит 6/8 м. (открит път), а в с. Обнова според съществуващата регулация от 6 до 9 м, с прилежащи тротоари от бетонови плочи, отделени от платното със зелени площи. В участъка попада един мост, който се нуждае от ремонт на тротоарната настилка и прилежащите парапети.
Основната цел на проекта е да подобри връзката между основната и широкообхватната TEN-T мрежа, използвайки третостепенните възли Турну Мъгуреле и Левски като “предмостие” за съвместна транспортна система.
Град  Левски е пресечна точка на 7 републикански пътища, свързани с TEN-T мрежата и Е83. Проектът ще подобри връзката на гр. Левски с Е83, р. Дунав като Европейски транспортен коридор №VII и автомагистрала Хемус. Той  ще допринесе за по-добра свързаност между гр. Турну Мъгуреле и гр. Левски, както и между други второстепенни възли от основната и широкообхватна TEN-T мрежа като Плевен, Русе, Гюргево, Александрия-Букурещ и  Каракал-Крайова.  По този начин ще  генерира мащабно трансгранично сътрудничество, базирано на оста, свързваща път Е83 с Е70.
Общият размер на бюджета на партньора Община Левски е 2 596 171, 34 евро, от които: безвъзмездната финансова помощ от ЕФРР е 2 206 745, 64 евро; националното съфинансиране е 337 502, 27 евро и размера на собствения принос е 51 923, 43 евро.
Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.

 

 

 

 Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията