Начало Бизнес Услуги Днес от 16 до 20 ч се ограничава движението на камионите над 12 т по най-натоваренитe пътища
21 Ноември 2018 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 21 Ноември 2018 13:56
Сряда, 21 Ноември 2018 11:38
Сряда, 21 Ноември 2018 10:09
Сряда, 21 Ноември 2018 09:55
Валути
РЕКЛАМА
Днес от 16 до 20 ч се ограничава движението на камионите над 12 т по най-натоваренитe пътища Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 02 Март 2018 14:05
spreni tirove Днес - 2 март, последният работен ден преди националния празник на Република България, от 16 до 20 часа ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, информира пресцентърът на АПИ. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. Необходимо е шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на трафика.
          Движението на МПС над 12 тона ще е ограничено по следните пътни направления:
·       автомагистралите;
·       път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
·       път I-1 - етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград - ГКПП „Кулата“;
·       път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;
·       път I-5 Русе - Велико Търново;
·       път I-8 ГКПП „Калотина“ - София;
·       път I-9 Варна - Бургас;
·       път II-18 Околовръстен път на град София;
·       път II-99 Бургас - Царево.
Тежкотоварните превозни средства ще бъдат спрени и в последния почивен ден 5 март (понеделник) от 14 ч. до 20 ч.
Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).
За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност има две ленти за излизащите от София по път I-1 (Е-79). Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“.
На 5 март (понеделник) от 10 ч. до 18 ч. (в светлата част от денонощието) в същия участък ще има две ленти за прибиращите се към София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.
За тържествата на връх Шипка, по случай Националния празник на Република България, от 20 ч. на 2 март до 18 ч. на 3 март ще бъде ограничено двупосочното транзитно преминаване на превозни средства през Шипченския проход по път I-5/Е-85/ Габрово - Шипка - Казанлък.
Както всяка година транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по следния маршрут: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково - Казанлък и обратно.
Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно.
За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково – Проход на Републиката - Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (път I-5 с път I-6).
Ограничението в движението през Шипченския проход не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията