Начало Бизнес Услуги Областният управител, МВР и строителният надзор започват системни проверки на санирането
21 Март 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 20 Март 2019 15:15
Сряда, 20 Март 2019 14:34
Сряда, 20 Март 2019 13:33
Сряда, 20 Март 2019 12:23
Валути
РЕКЛАМА
Областният управител, МВР и строителният надзор започват системни проверки на санирането Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 23 Февруари 2018 12:14
sanirane Периодично и системно ще бъдат проверявани дейностите по реализиране на Националната програма за енергийна ефективност на територията на Област Плевен. За това се договориха областният управител Мирослав Петров, ръководството на ОД на МВР и строителния надзор в изпълнение на допълнителни указания от Министерство на регионалното развитие и благоустройството, изпратени до местните власти и областните управители в цялата страна.
„Този засилен контрол се налага поради факта, че в процеса на изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, както и мониторинга от страна на МРРБ е установено, че общините, като възложител, не извършват достатъчно ефективен контрол спрямо външните изпълнители по отделни дейности, избрани по реда на Закона за обществените поръчки.”, обясни областният управител. Той посочи, че основен участник при реализацията на Националната програма е общинската администрация и като такъв тя е длъжна да създава механизми за контрол и гарантиране на изпълнението на допустимите дейности, да следи за законосъобразното разходване на средствата, които са 100% публичен ресурс и да защитава интересите на сдруженията на собствениците като техен представител.
„Съгласно указанията на министър Нанков общините да длъжни да извършват проверки на място минимум веднъж месечно по време на изпълнение на дейностите и преди акт 15. За резултатите от проверките, разбира се, трябва да бъдат съставяни и констативни протоколи. Наред с това във входа на съответната сграда трябва да има достъпна информация с контактите на отговорните общински служители и лицата, ок9ито осъществяват строителния и инвеститорския контрол. Стриктно следва да се следи за използване на подизпълнители, които не са включени в сферата на избрания изпълнител на СМР за конкретния обект”, допълни областният управител. Той заяви, че министърът регионалното развитие и благоустройството е категоричен, че некачественото изпълнение на дейности може да доведе до прекратяване на договора с „Българска банка за развитие” АД и бъдещо подписване на анекси.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 23 Февруари 2018 14:19
 
Фейсбук коментари
Сподели статията