Начало Бизнес Услуги Над 175 милиона европейци са готови да плащат с преносими разплащателни устройства
20 Юни 2018 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 19 Юни 2018 16:43
Вторник, 19 Юни 2018 13:48
Вторник, 19 Юни 2018 11:11
Вторник, 19 Юни 2018 11:05
Валути
РЕКЛАМА
Над 175 милиона европейци са готови да плащат с преносими разплащателни устройства Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 22 Февруари 2018 13:05
mastercard Една четвърт (24%) от европейците очакват, че ще имат възможност да се разплащат безконтактно с умен часовник, гривна, ключодържател или друга форма на преносими разплащателни аксесоари, сочат нови данни наMastercard. За България процентът е дори по-висок от средноевропейския – 30% от потребителите очакват възможността да разплащат безконтактно с помощта на преносим аксесоар. По този показател българският пазар се нарежда до тези в Дания, Ирландия и Испания и пред Франция (20%), Германия (12%), Швеция (17%), Австрия (18%) и др.
Безконтактните плащания с Mastercard и Maestro отчитат ръст от 145% през миналата година, което води до повишения интерес на европейците към използванетона нови методи за разплащане. Обявяването на тези данни съвпада със старта на пилотния проект за преносими разплащателни аксесоари в Холандия за водещата датска банка ABN AMRO. Наред с продължаващия растеж бариерите пред използването на безконтактни разплащания намаляват. Притесненията от потенциална злоупотреба бележат най-висок спад (-24%), като сред потребителите в Холандия (-41%), Испания (-33%) и Великобритания (-31%) се наблюдава най-голямо понижение при подобни опасения.
Банките в Европа вече работят с Mastercard, за да предоставят на потребителите нововъведения в безконтактните плащания. ABN AMRO е една от първите банки, които осигуряват разплащания с преносими аксесоари, свързани с банкова сметка. Пилотният проект ще позволи на 500 потребители от различни възрастови групи да усетят какво е чувството да извършваш безконтактни плащания с пръстен, часовник, гривна или ключодържател. (Видео за пилотния проект в Холандия може да видите ТУК).
„Европейският пазар е водещ в безконтактните разплащания на глобално ниво и огромният успех създава търсене за още по-голямо удобство“, казва ПаолоБатистън, изпълнителен вицепрезидент Дигиални плащания и европейски лаборатории в Mastercard. „Доверието в безконтактните плащания е по-голямо отвсякога и изглежда, че потребителите са готови да направят крачка напред с извършването на безконтактни плащания през свързани устройства. Проекти като този, който провеждаме в Холандия, ще въведе потребителите изцяло в дигиталната икономика", добавя той.
Mastercard продължава да работи в сътрудничество с търговци, за да отговори на очакванията за преносимите разплащателни аксесоари. За последната година броят на търговските вериги в Европа, които предлагат безконтактни плащания, е нараснал с 42%. В резултат на тези усилия, делът на безконтактните плащания е 38% от всички трансакции в точки на продажби. Холандия предлага перфектното тестово поле за преносими разплащателни аксесоари, тъй като 80% от терминалите в страната вече приемат безконтактни плащания. Над 50% от плащанията в Холандия са извършени безконтактно, според ABN AMRO.
„След като очакванията на потребителите са ясни и новите технологии са достъпни, е време да забравим за тромавите разплащателни методи и да се фокусираме върху по-доброто потребителско преживяване чрез преносимите разплащателни устройства“, заяви Ивон Дюитс, продуктов мениджър в ABN AMRO. „За нас е важно да осигуряваме удобство на клиентите и да предлагаме на всеки от тях разплащателен метод, който най-добре отговаря на неговите предпочитания – този проект е доказателство за това.“
Наскоро Mastercard обяви инициатива за създаване на още по-съвместима платежна среда чрез превръщането на безконтактните плащания в глобално достъпен стандарт презследващите пет години.

*Предоставената информация е от Mastercard и Maestro, както и от изследване, проведено от GCT ResearchInc сред над 50 хиляди души от Великобритания, Франция, Русия, Испания, Италия, Германия, Холандия, Полша и Швеция.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти