Начало Бизнес Услуги Mastercard - биометричните данни са новият стандарт за по-безопасно онлайн пазаруване
21 Април 2018 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Петък, 20 Април 2018 16:14
Петък, 20 Април 2018 14:47
Петък, 20 Април 2018 14:30
Петък, 20 Април 2018 12:55
Валути
РЕКЛАМА
Mastercard - биометричните данни са новият стандарт за по-безопасно онлайн пазаруване Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 22 Януари 2018 14:58
Biometrics infographic MC Mastercard обяви,че от април 2019 г. потребителите ще имат възможност да използват биометрични данни, сред които пръстови отпечатъци и лицево разпознаване, за да се  идентифициратпо време на пазаруване и разплащане с Mastercard.
Увеличената наличност на биометрични функционалности на таблети и смартфони, ясните предпочитания на потребителите към този вид решения, както и новите регулаторни изисквания на Европейския съюз, са сред факторите, които гарантират, че това е точният момент за въвеждането на биометричните решения, като начин за масово валидиране на дигиталните плащания.
По-голямата част от потребителите – близо 93%, предпочитат биометрични данни пред конвенционалните пароли за валидиране на плащанията. Според скорошно проучване на Оксфордския университет, в сътрудничество с Mastercard, 92% от банковите специалисти се обявяват за въвеждането на биометричните данни като нов стандарт приразплащане. Представителите на банковите институции отбелязват, че когато опцията за биометрично разпознаване е налична, потребителите са по-склонни да правят и заплащат по електронен път своите покупки. Процентът на отказани трансакции може да спадне с до 70% в сравнение с други методи като например еднократна парола, изпратена чрез смс. Всичко това води до значително подобрено потребителско преживяване.
Биометричните технологии напълно отговарят на очакванията на потребителитеда получат сигурни платежни решения, в съответствие с увеличеното напоследък дигитализиране на начина на живот. Това може да бъде от голяма полза за клиентите, търговците и банките,като подобри преживяването и гарантира сигурността на трансакцията при пазаруване“, коментира Хавиер Перез, президент на Mastercard Европа.
Съществуващите методи за доказване на идентичността онлайн честоотказватпотребителите и теизлизат от онлайн магазина, ако процесът по разплащане би им отнел много време или изглежда сложен.Един от начините за разрешаване на този проблем е преминаването от разчитането на това какво знаят потребителите (пароли) и какво притежават (карта или умно устройство)към това какво притежават (мобилен телефон) и кои са самите те (биометрия).
Mastercard Identify Check, достъпен в 37 страни по света, е решение, което позволява използването на биометрични идентификатори като пръстови отпечатъци и разпознаване на очния ирис и лицето, с които потребителите потвърждават самоличността си чрез мобилно устройство по време на онлайн пазаруване и мобилно банкиране.Това решение значително съкращава времето при дигитална трансакцияи подобрява сигурността й.
Въвеждането на биометричните данни е част от новия план за действие на Mastercard за подпомагане на банки,търговци и партньори,за предотвратяване на измами и подобряване на потребителското преживяване в дигиталната среда. То отговаря и на новите регулаторни изисквания, свързани с гарантирането на самоличността на потребителя,зададено от Европейската директива за платежните услуги. Решенията на Mastercard включват още услуги като Mastercard’s Decision Intelligenceи Automatic Billing Updater,които демонстрират предимствата на най-съвременните технологии,включително изкуствения интелект.С този свой подход, Mastercard ще помогне на своите партньори не само да се съобразят с изискванията, установени от новото законодателство,но и да продължат да оптимизират разплащателния опит и преживяване на клиентите си.

____________________________________________________________________________________
Mastercardwww.mastercard.com, е глобална платежна и технологична компания, която работи с най-бързата в света мрежа за обработване на плащания, като свързваме потребителите, финансовите институции, търговците, правителствата и компаниите в над 210 държави и територии. Продуктите и решенията на Mastercard правят ежедневните дейности като пазаруването, пътуването, управлението на бизнеса и финансите по-лесни, по-сигурни и по-ефективни за всички.
Mastercard Identity Check е достъпен в 37 страни – Австралия, Австрия, Бахрейн, Белгия, Бразилия, Великобритания, Германия, Дания, Египет, Израел, Исландия,Испания, Канада, Колумбия,Ливан,Катар, Кувейт, Малайзия, Мексико, Нигерия, Нова Зенландия, Норвегия, Обединените арабски емирства, Оман, Саудитска Арабия, САЩ, Сингапур, Унгария, Финландия, Холандия, Хонгконг, Чехия,Чили,  Швейцария, Швеция,Южна Африка, Япония.
 


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти