Начало Бизнес Услуги Mastercard - биометричните данни са новият стандарт за по-безопасно онлайн пазаруване
27 Март 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 26 Март 2019 16:41
Вторник, 26 Март 2019 16:11
Вторник, 26 Март 2019 15:37
Вторник, 26 Март 2019 15:20
РЕКЛАМА
Mastercard - биометричните данни са новият стандарт за по-безопасно онлайн пазаруване Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 22 Януари 2018 13:58
Biometrics infographic MC Mastercard обяви,че от април 2019 г. потребителите ще имат възможност да използват биометрични данни, сред които пръстови отпечатъци и лицево разпознаване, за да се  идентифициратпо време на пазаруване и разплащане с Mastercard.
Увеличената наличност на биометрични функционалности на таблети и смартфони, ясните предпочитания на потребителите към този вид решения, както и новите регулаторни изисквания на Европейския съюз, са сред факторите, които гарантират, че това е точният момент за въвеждането на биометричните решения, като начин за масово валидиране на дигиталните плащания.
По-голямата част от потребителите – близо 93%, предпочитат биометрични данни пред конвенционалните пароли за валидиране на плащанията. Според скорошно проучване на Оксфордския университет, в сътрудничество с Mastercard, 92% от банковите специалисти се обявяват за въвеждането на биометричните данни като нов стандарт приразплащане. Представителите на банковите институции отбелязват, че когато опцията за биометрично разпознаване е налична, потребителите са по-склонни да правят и заплащат по електронен път своите покупки. Процентът на отказани трансакции може да спадне с до 70% в сравнение с други методи като например еднократна парола, изпратена чрез смс. Всичко това води до значително подобрено потребителско преживяване.
Биометричните технологии напълно отговарят на очакванията на потребителитеда получат сигурни платежни решения, в съответствие с увеличеното напоследък дигитализиране на начина на живот. Това може да бъде от голяма полза за клиентите, търговците и банките,като подобри преживяването и гарантира сигурността на трансакцията при пазаруване“, коментира Хавиер Перез, президент на Mastercard Европа.
Съществуващите методи за доказване на идентичността онлайн честоотказватпотребителите и теизлизат от онлайн магазина, ако процесът по разплащане би им отнел много време или изглежда сложен.Един от начините за разрешаване на този проблем е преминаването от разчитането на това какво знаят потребителите (пароли) и какво притежават (карта или умно устройство)към това какво притежават (мобилен телефон) и кои са самите те (биометрия).
Mastercard Identify Check, достъпен в 37 страни по света, е решение, което позволява използването на биометрични идентификатори като пръстови отпечатъци и разпознаване на очния ирис и лицето, с които потребителите потвърждават самоличността си чрез мобилно устройство по време на онлайн пазаруване и мобилно банкиране.Това решение значително съкращава времето при дигитална трансакцияи подобрява сигурността й.
Въвеждането на биометричните данни е част от новия план за действие на Mastercard за подпомагане на банки,търговци и партньори,за предотвратяване на измами и подобряване на потребителското преживяване в дигиталната среда. То отговаря и на новите регулаторни изисквания, свързани с гарантирането на самоличността на потребителя,зададено от Европейската директива за платежните услуги. Решенията на Mastercard включват още услуги като Mastercard’s Decision Intelligenceи Automatic Billing Updater,които демонстрират предимствата на най-съвременните технологии,включително изкуствения интелект.С този свой подход, Mastercard ще помогне на своите партньори не само да се съобразят с изискванията, установени от новото законодателство,но и да продължат да оптимизират разплащателния опит и преживяване на клиентите си.

____________________________________________________________________________________
Mastercardwww.mastercard.com, е глобална платежна и технологична компания, която работи с най-бързата в света мрежа за обработване на плащания, като свързваме потребителите, финансовите институции, търговците, правителствата и компаниите в над 210 държави и територии. Продуктите и решенията на Mastercard правят ежедневните дейности като пазаруването, пътуването, управлението на бизнеса и финансите по-лесни, по-сигурни и по-ефективни за всички.
Mastercard Identity Check е достъпен в 37 страни – Австралия, Австрия, Бахрейн, Белгия, Бразилия, Великобритания, Германия, Дания, Египет, Израел, Исландия,Испания, Канада, Колумбия,Ливан,Катар, Кувейт, Малайзия, Мексико, Нигерия, Нова Зенландия, Норвегия, Обединените арабски емирства, Оман, Саудитска Арабия, САЩ, Сингапур, Унгария, Финландия, Холандия, Хонгконг, Чехия,Чили,  Швейцария, Швеция,Южна Африка, Япония.
 


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията