Начало Бизнес Услуги Дарин Ангелов: Общинските търговски дружества отчитат добро състояние
20 Април 2019 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Събота, 20 Април 2019 13:14
Събота, 20 Април 2019 10:10
Петък, 19 Април 2019 17:00
Петък, 19 Април 2019 16:53
РЕКЛАМА
Дарин Ангелов: Общинските търговски дружества отчитат добро състояние Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Общество - Политика
Написано от Гена ЦВЕТАНОВА   
Понеделник, 03 Ноември 2014 17:10
darin angelov 2 Община Плевен е изпълнила 85% от плануваните за годината приходи през първите девет месеца на 2014 г., съобщи на пресконференция на 3 ноември Дарин Ангелов, председател на Общински съвет - Плевен. Припомняме, че на последното заседание на местния парламент, на 30 октомври, беше представена информация за изпълнението на бюджет 2014 за деветмесечието. Изпълнението на данъчните приходи е в размер на 87%, на неданъчните - 75.41%, данък върху недвижими имоти - 87.7%, приходите от данък върху МПС са 75.9%, а данък при придобиване на имущество - 62% от годишния план. "Като цяло се движим в рамките на нормалното", посочи Ангелов.
Общият размер на дълга към 1 януари 2014 г., който Община Плевен обслужва, е бил 11 305 737 лева, а към 30 септември е 9 903 610 лева, т.е. намалява с 1.5 млн.лв. Предоставени са собствени приходи, субсидии на второстепенните разпоредители в размер на 83.45%, а само за кметствата е 85.43% от това, което им се полога. От заложените по бюджета средства през първите девет месеца на годината в сферата отбрана и сигурност са усвоени 35%, в образованието - 63.5%, здравеопазване - 59%, социално осигуряване, подпомагане и грижи - 65%, жилищно строителство и БКС - 85%, култура - 60%, други дейности по икономиката - 68%.
Към края на третото тримесечие на тази година общинските търговски дружества отчитат добро състояние, съобщи още Дарин Ангелов. С най-добри финансови резултати са ДКЦ-та, които са на печалба. В добро финансово състояние е “Тролейбусен транспорт” ЕООД Плевен, която получи заем от 7 млн.лв. за покриване на последната вноска за закупуване на последните тролеи. През първите девет месеца на годината общинска фирма “Паркстрой” отчита печалба от 24 хил.лв. “Инжстрой” отчита загуба в размер на 354 000 лв., но Дарин Ангелов подчерта, че през първото тримесечие тя е била 180 хил.лв, а през второто - 150 хил.лв., а сега е към 24 000 лв. Явно смяната в ръководството на „Инжстрой“ оказва влияние, коментира председателят на Общинския съвет. От 3 месеца начело на голямата строителна фирма, която години наред беше локомотив на общинските търговски дружества, а напоследък изпадна в криза, е бившият директор на ДАИ - Плевен, Цветелин Цветанов. При
отчета си пред съветниците той посочи, че е открил доста слабости в управлението на фирмата, включително занижен контрол върху разходите за горива и материали. Към момента “Инжстрой” няма просрочени задължения към НАП, социални плащания или закъснения на заплати, каза още Дарин Ангелов.
Предложение относно приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредба 17, за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Плевен беше прието, информира Дарин Ангелов. Става въпрос за минимално увеличаване на наемните цени на хотел “Сторгозия”, тъй като се предлагат нови услуги - телевизия и интернет, посочи той. Отложено беше предложението за увеличаване на таксата за издаване на разрешителни на такситата. ОбС - Плевен поискал по-прецизна обосновка и аргументация от администрацията за изготвянето на финансовия анализ. Дарин Ангелов припомни, че според изменения закон разрешителните вече ще се издават от общините веднъж на три години.  
С таен вот старейшините на местния парламента са избрали съдебни заседатели в Окръжния съд, информира още председателят на ОбС - Плевен. Около 150 са били кандидати, а местата - 64. Кандидатите е трябвало да отговарят на определени критерии, като са минали през одобрението на комисия преди да бъдат предложени за избор, обясни Дарин Ангелов.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 04 Ноември 2014 14:58
 
Фейсбук коментари
Сподели статията