Начало Бизнес Услуги Две комисии със стопроцентово присъствие на състава
19 Април 2019 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Петък, 19 Април 2019 15:12
Петък, 19 Април 2019 11:35
Петък, 19 Април 2019 10:52
Петък, 19 Април 2019 09:55
РЕКЛАМА
Две комисии със стопроцентово присъствие на състава Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Деница КИТАНОВА   
Вторник, 05 Август 2014 10:29
На традиционната вече среща с журналисти след сесия, в пресцентъра на БТА председателят на ОбС  Плевен Дарин Ангелов обобщи накратко отчета на Общинския съвет за първото шестмесечие на 2014 г. От 1 януари до 30 юни са взети 256 решения. Обсъдени на сесия са 248 от тях. Внесените от кмета са 219, от временни комисии - 16, от председателя на ОбС са 8, от общински съветници  5. Повторно обсъдени и върнати от областния управител Илиян Йончев са 6 решения.
Дарин Ангелов припомни, че в този период ОбС е наградил с почетни знаци на Община Плевен двама граждани: арх. Христо Ковачев и Андрей Романов. Председателят на  Общинския съвет направи и отчет на постоянните комисии към ОбС  Плевен. ПК “Икономика, проекти, финанси и бюджет” се състои от 11 общински съветници, неин председател е Мартин Митев. Комисията е провела шест заседания, на които е приела 117 предложения за заседания на ОбС и 19 решения по постъпили преписки. Средното присъствие на общинските съветници на заседанията на комисията е 100%. ПК по “Екология и устройство на територията” се състои от 9 членове, неин председател е Свилен Атанасов. През отчетния период тя е провела 6 заседания и е приела 59 становища по внесени предложения, както и 15 решения по преписки. Присъствието на съветниците в тази комисия също е високо - 97%.  ПК по “Контрол по изпълнение на решенията на ОбС, установяване и предотвратяване на конфликт на интереси и законосъобразност” се състои от 7 членове, неин председател е Антон Георгиев. Комисията е провела 8 заседания през отчетния период, на които е приела становища по 61 предложения и е приела 8 решения по внесени преписки. Присъствието на общинските съветници в нея е 70%. Културната
комисия
е от 11 души, с председател Чавдар Велинов. Тя е провела 9 заседания и е обсъдила 16 предложения за сесии, както и 21 внесени преписки. Присъствието на общинските съветници е 90%. ПК по “Общинска собственост, приватизации и концесии” е от 11 съветници, неин председател е Пенчо Дреновски. Тя е провела  6 заседания и е приела становища по 106 предложения за заседания на ОбС.  Присъствието на съветниците тук е 100-процентово. ПК по “Здравеопазване и социални дейности” е в състав от 7 старейшини. Неин председател е д-р Йордан Георгиев.  Провела е 5 заседания, като присъствието на членовете е 90 на сто. Приети са 22 становища и 11 решения по внесени преписки. Изготвени са шест предложения за предоставяне на еднократна финансова помощ, както и три  за опрощаване на несъбираеми държавни вземания от граждани.  ПК по “Образование, спорт и младежки дейности” е в състав от 7 съветници, ръководена от д-р Красимир Трифонов. Тя е провела 4 заседания и е обсъдила 8 предложения. Приела е решения по 16 преписки. Средното присъствие на заседанията й е 95%.
Последната постоянна комисия, която бе част от отчета бе тази по “Обществен ред и сигурност” с председател Красимир Атанасов. Съставът й е от 7 членове. Тя е провела 3 заседания, три становища е приела и също толкова решения е взела по внесени до комисията преписки и молби. Средното й присъствие е 84%.
Дарин Ангелов отчете и заседанията на Председателския съвет. Старейшините в него са имали 8 заседания при средно 80% присъствие.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 05 Август 2014 22:11
 
Фейсбук коментари
Сподели статията