Начало Бизнес Услуги Дарин Ангелов: Има опасност да прекратим европроекти заради спрените пари от ЕС
18 Декември 2018 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 18 Декември 2018 15:03
Вторник, 18 Декември 2018 13:49
Вторник, 18 Декември 2018 11:15
Вторник, 18 Декември 2018 10:11
Валути
РЕКЛАМА
Дарин Ангелов: Има опасност да прекратим европроекти заради спрените пари от ЕС Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Деница КИТАНОВА   
Сряда, 25 Юни 2014 08:37
Председателят на Общински съвет - Плевен, Дарин Ангелов даде пресконференция, за да ни запознае с решенията на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), в чийто Управителен съвет членува той. Събранието на съвета се е състояло на 20 юни в Карнобат. Обсъдени са няколко важни теми. Най-вече са коментирани проблемите с оперативните програми по “Околна среда” и “Регионално развитие”.
“Спрени са плащанията от страна на Европейския съюз. Има надежда те да бъдат възобновени, но засегнатите проекти са над 300 за цялата страна”, коментира Ангелов. Стана ясно, че сред тези проекти е и ремонтът на центъра на Плевен и новото депо за битови отпадъци, което изграждаме съвместно с още 5 съседни общини.
От Националното сдружение на общините са дали срок на съответните министерства и от страна на техните органи проблемите с плащанията да бъдат решени до края на месеца. Общините си запазват правото да прекратят дейностите по проектите. Единствените мерки, които те могат да вземат, е да не фалират”, каза председателят на ОбС - Плевен.
До момента общините оперират с авансовите средства и със средства от Фонда за органите на местно самоуправление в България “ФЛАГ” ЕАД. Дарин Ангелов не се нае да обвинява никого, но според него за този проблем вина има правителството. От НСОРБ са на мнение, че трябва да бъдат удължени крайните срокове за реализирането на проектите.
Ангелов сподели общата тревога от факта, че във ФЛАГ няма достатъчно пари. Той коментира, че финансовите ресурси на фонда позволяват отпускане на 15 млн.лева, а исканията от общините в страната са за 80 млн. От Националното сдружение на общините в България настояват пред Министерството на финансите да се увеличи капиталът на ФЛАГ.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 25 Юни 2014 08:38
 
Фейсбук коментари
Сподели статията