Начало Бизнес Услуги Спестете срещите си с нас, призовават от НАП
18 Ноември 2019 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Събота, 16 Ноември 2019 15:34
Петък, 15 Ноември 2019 14:09
Петък, 15 Ноември 2019 13:00
Петък, 15 Ноември 2019 12:34
РЕКЛАМА
Спестете срещите си с нас, призовават от НАП Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Гена ЦВЕТАНОВА   
Неделя, 02 Февруари 2014 12:21
Cvetomila-Poturlieva NAP “Спестете срещите си с НАП“ е мотото на тазгодишната кампания, съобщи на пресконференция главният инспектор по приходите, Цветомила Потурлиева, която към момента е изпълняващ длъжността директор на Офис НАП Плевен. За нови моменти през тази година, информира Александър Георгиев, началник отдел “Услуги за клиенти” в Офис НАП Плевен.
Въвежда се едновременно подаване на осигурителни декларации образец 1 и 6. От тази година самоосигуряващите се лица могат да посочат, че плащат определени задължения за осигурителни вноски за ДОО, независимо от това, че имат по-стари задължения например за данъци. Променена е последователността на погасяване на задълженията - първо се погасяват главниците за данъци и осигурителни вноски, после лихвите.”, съобщи Александър Георгиев
Александър Георгиев напомни, че декларациите за облагане на доходите се подават до 30 април и данъците се заплащат в същия срок. Право на 5% отстъпка получават онези граждани, които подадат декларациите си и платят задълженията си до 10 февруари, а тези които подадат подписани с електронен подпис могат да се възползват от отстъпката до края на април. Александър Георгиев уточни, че се ползва само едната отстъпка.
В Офис Плевен, както всяка година се работи с т.нар. плаващо работно време, тоест без обедна почивка, съобщи Александър Георгиев. В дните, в които изтичат срокове, ще се работи до тогава, докато има клиенти в салона за обслужване. “В офиса Плевен има определени служители, които дават на клиентите информация кое приложение от подоходната декларация трябва да вземат и попълнят”, каза Александър Георгиев.
Служебната бележка за изплатени суми по чл.45, ал.4 от Закона за данъците върху доходите на физически лица, която платци на доходи издават на физически лица е променена и може да бъде изтеглена от сайта на НАП. От формуляра преди промяната не ставаше достатъчно ясно, че на редове 1 и 4 трябва да се посочи брутната сума, а не тази, която вече е намалена с нормативните разходи. Ще уведомим в близките дни физическите лица, които вече са подали данъчни декларации и данните в тях са неточни по посочените причини.”, уточни Александър Георгиев. За офиса в Плевен около 170 лица вече са подали декларацията си за доходите.
Александър Георгиев призовава да не изчакват крайните срокове за подаване на декларации. Допълнителна информация за попълване на декларациите си клиентите на НАП могат да получат и на телефон 0700 18 700.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Понеделник, 03 Февруари 2014 10:24
 
Фейсбук коментари
Сподели статията