Начало Бизнес Услуги Инвеститор с интерес към Летния театър?
26 Април 2018 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 25 Април 2018 16:49
Сряда, 25 Април 2018 16:39
Сряда, 25 Април 2018 15:41
Сряда, 25 Април 2018 15:04
Валути
РЕКЛАМА
Инвеститор с интерес към Летния театър? Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Радослав ХРИСТОВ   
Понеделник, 01 Юли 2013 08:50
Darin Angelov Пресконференция в клуба на БТА даде председателят на Общинския съвет, Дарин Ангелов, ден след редовното заседание на местния парламент в четвъртък. Той информира, че на 30-ото заседание на от този мандат в проекта за дневен ред са били включени 43 точки, от които 39 предложения, внесени от кмета на Община Плевен, 1 от общинския съветник проф. Константин Мутафчиев и едно от кмета на кметство Гривица. В хода на обсъждането на проекта за дневен ред бяха оттеглени 6 предложения и включени нови 6, като ОбС прие 38, 2 не събраха необходимия кворум, а едно бе отложено по инициатива на вносителя, представи накратко в цифри юнската сесия Ангелов, допълвайки, че до момента старейшините са приели 658 решения.
Дарин Ангелов се фокусира върху някои от по-важните решения, взети в заседателната зала, като предложението за предоставяне на 3 000 литра гориво за нуждите на ОД на МВР - Плевен, актуализацията на Общинския план за защита от бедствия в частта за земетресения и наводнения, даването на предварително съгласие за учредяване на Общински футболен клуб "Спартак Плевен - Плевен", създаването на временна комисия за начина на ползване на отдадените под наем пасища, както и именуването на улица в Гривица. Председателят на Общинския съвет сподели, че по предложение на кмета проф. Димитър Стойков е била оттеглена точката за отдаване под наем на части от Летния театър, въпреки че е имало желаещ да ги вземе. "С колегите коментирахме темата в кулоарите и единодушно стигнахме до решението, че е по-разумно имотът да не се отдава на парче, а като цяло. Още повече, че до мен стигна информация за инвеститор, който има интерес към целия Летен театър с цел развиването му", посочи Ангелов.
По повод коментарите, че решението за създаване на ОФК "Спартак Плевен - Плевен" е взето незаконосъобразно, Дарин Ангелов бе категоричен, че такъв проблем не съществува. Според члена и алинеята от ЗМСМА, предложени от юристите на Общината, мнозинството, с което предложението бе прието - половината плюс един от присъстващите на заседанието, е напълно достатъчно. Не са необходими 21 гласа, обясни председателят на ОбС. Може да бъде оспорено
дали самият проект за решение е формулиран правилно, но това е нещо съвсем различно, допълни той. Колкото до самото създаване на ОФК "Спартак", Ангелов отбеляза, че досега в Плевен не е имало общински футболен клуб, но такива функционират в редица други градове. Разбирам мотивите на колегите, които не подкрепиха предложението, тъй като не всички детайли бяха изчистени, но проблемът е, че нямаме никакво време за получаването на лиценз и регистрация във "В" група, посочи той. Дарин Ангелов сподели, че в момента се водят разговори с футболистите за това, кой ще остане в отбора и кой не, а тази седмица предстоят срещи с футболните хора в Плевен. "Знаете, че предложението, което постъпи от фенклуба на "Спартак", бе за осигуряване от страна на Общината на 150 000 лв. за издръжката на отбора през новия сезон, но аз смятам, че тази сума е завишена. Нека първо видим какви са били разходите за заплати и поддръжка на стадиона, какви ще бъдат договорките с футболистите, които ще играят и тогава ще преценим каква трябва да бъде сумата", каза председателят на местния парламент, допълвайки, че ще се заложи изцяло на местни кадри. С чувство за хумор журналисти отбелязаха, че самият Ангелов стои много добре на терена, визирайки участието му като вратар в демонстрационния мач между Отбора на кмета и Отбора на прокурора. Щом говорим за благото на Плевен, нямам нищо против отново да сложа ръкавиците, с усмивка отговори главният старейшина.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
плевен  - летен театър   |2013-07-02
Какъв летен театър? Какви инвеститори? Почти 2 години слушаме само лъжи. Тези хора говорят само в бъдеще време. До Матов "достигнала информация"!!!!Така ли трябва да говори председател на Общински съвет? Дали ще дойде време да се засрамят и той, и кмета, и Мирчев и ........... Не мога да ги изредя. Такива нагли управляващи Плевен никога не е имал. Плевенчани, Събудете се!
!!!!!!   |2013-07-01
Какъв летен театър, да каже нещо за т.нар.немски инвеститори, които споменаваха непрекъснато преди, че все повече се говори, че и тях са изгонили великите кадри от Общината
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Понеделник, 01 Юли 2013 10:12
 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти