Начало Бизнес Услуги
16 Януари 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 16 Януари 2019 12:42
Сряда, 16 Януари 2019 12:33
Сряда, 16 Януари 2019 11:17
Сряда, 16 Януари 2019 09:43
Валути
РЕКЛАМА
Услуги
Мапекс е изборът на Община Плевен за изработване на геоинформационна система на града Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 15 Януари 2019 15:57
GISБългарската геоинформационна компания Мапекс е избраният от Община Плевен изпълнител на обществена поръчка за изработване и инсталиране на географска информационна система (ГИС) на град Плевен. Процедурата беше проведена през м. декември 2018 г. Срокът на подписания договор е 151 дни. В резултат на изпълнение на договора, Община Плевен, респективно и нейните граждани, ще получат географска информационна система, с която ще може да се поддържа в цифров вид информацията за градоустройствените планове. За целта ще бъдат инсталирани над 10 броя лицензи от ГИС Тобел - единна среда за поддържане на данни за територията на общината.С помощта на тази система се предоставят услуги, свързани с географска информация при проектирането, благоустройството, строителството и управлението на активите.
Крайната цел на изпълнението е получаване на единен цифров модел на устройствените планове, който ще служи за решаване на широк спектър от задачи в областта на устройственото планиране, инвестиционното проектиране и др. Внедряването на системата ще доведе до значително облекчаване на работата на администрацията, както и възможност за предоставяне на електронни услуги за гражданите и бизнеса.
Проектът е насочен към подобряване и улесняване на работата с данни, поддържани от Общината, тяхното лесно управление, използване и предоставяне. Община Плевен ще оптимизира времето и процесите по изпълнение на административните дейности, ще повиши удовлетвореността на своите граждани от ползването на услуги, които ще се предоставят по-бързо и по-качествено.
С цифровизацията на данните местната администрация ще има достъп до актуална, достоверна и комплексна геопространствена информация за прозрачни управленски решения и отчетност, която ще подобри планирането и управлението на територията.
Последно променен на Вторник, 15 Януари 2019 16:03
 
Ще се разглежда предложение за отпадане от разписанието на автобуси до Буковлък, Върбица и Бохот Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 15 Януари 2019 11:39
avtobus patnitsiПредложение за промени на маршрутни разписания на автобусни линии от общинската транспортна схема е внесено за разглеждане в постоянни комисии на Общински съвет - Плевен. Предложението е за отпадане на неефективни маршрутни разписания, спирки и корекция в разписанията в празнични и почивни дни.
„В изпълнение на Наредба №2 за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси, комисия предлага на Общинския съвет да утвърди промени в транспортната схема на Община Плевен. Това предложение касае промени в наше решение от 25.08.2016 г. и се отнася за маршрутните разписания на три междуселищни автобусни линии: Плевен - Буковлък, Плевен - Върбица и Плевен - Бохот. Първо предстои обсъждане на предложението в ПК по „Стопанска политика и транспорт“. Становища по него са представили и кметовете на селата Буковлък, Върбица и Бохот, тъй като предлаганите промени в разписанията на междуселищните автобусни линии засягат на практика тези три населени места“, информира председателят на Общинския съвет Мартин Митев.
В материалите, публикувани за обсъждане в ПК по „Стопанска политика и транспорт“ за януари, се посочва, че със заповед от 22.11.2018 г. на кмета на Община Плевен е свикана комисия, сформирана съгласно цитираната по-горе Наредба №2. Пред комисията е представено писмо-становище от Палушка Георгиева - председател на Управителния съвет на Браншовото сдружение на автобусните превозвачи от област Плевен, в което се посочва, че: „…Във връзка с увеличените цени на дизелово гориво, гуми, масла, авточасти и други експлоатационни разходи и подготовката за провеждане на процедура за обществена поръчка, предлагаме да бъдат оптимизирани автобусните линии от общинската и областна транспортна схема, като отпаднат неефективни маршрутни разписания, спирки и намаляване на разписания в празнични и почивни дни.“ От Сдружението предлагат конкретно: по линиите Плевен - Буковлък и Плевен - Върбица да отпаднат сутрешни и вечерни курсове в събота и неделя; по линията Плевен - Бохот да отпаднат курсовете в 5.32 ч. и 19,10 ч. в празнични и почивни дни /събота и неделя/; по линията Плевен - Рибен да отпаднат маршрутни разписания в неделните дни; по линията Плевен - Байкал да отпадне маршрутното разписание в 7,30 ч. в събота и неделя.
Във връзка със становището на Сдружението е изискано мнението на кметовете на населените места, за които предлаганите промени се отнасят пряко. За линиите на територията на община Плевен към преписката, внесена в деловодството на Общински съвет - Плевен, кметовете на селата Буковлък Росен Русанов и на Върбица Леонид Балинов са заявили, че нямат възражения по предложението. В становището си кметът на с. Бохот, Цветан Кънев посочва, че предложението не засяга само жителите на Бохот, а и живущите в селата Тученица а Радишево, тъй като автобусът преминава и през тези две населени места. „Желателно е да изисквате не само моето становище, но и становищата на кметовете на селата Тученица и Радишево“, пише Цветан Кънев и изразява несъгласие по маршрута Плевен - Бохот да отпаднат през почивните дни /събота и неделя/ първият курс на автобуса в 5,32 ч. и последният в 19,10 ч.: „ Не съм съгласен, тъй като повечето фирми в гр. Плевен работят в събота, а има пътуващи работници от селото. Моето предложение е в събота двата курса на автобуса да се запазят, а да отпаднат само в неделя, когато няма пътуващи работници.“
 
БДЖ: Всички бързи влакове се движат по разписание, за някои пътнически има минимални закъснения Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 10 Януари 2019 10:35
BDZh zimaДвижението на влаковете в страната се осъществява нормално, въпреки усложнената зимна обстановка, съобщават от БДЖ. За сега всички бързи влакове се движат по разписание. В ранните сутрешни часове на деня някои пътнически влакове са пристигнали в крайните си гари с минимални закъснения.
Железопътната инфраструктура в страната е проходима при настоящите зимни условия. Няма железопътни участъци, в които е прекъснато влаковото движение.
Националният железопътен превозвач призовава своите клиенти да търсят съдействие от персонала във влака в случай на забелязани нередности като например: незатворени преходни врати, липса на отопление във вагоните или възникнали принудителни престои.
Актуална информация за движението на влаковете клиентите на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД могат да получат от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.
 
Утре от 13 до 16:30 часа движението в тунел „Ечемишка“ ще е в една лента Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Неделя, 13 Януари 2019 16:55
tunel echemishkaУтре – 14 януари, от 13 ч. до 16:30 ч. движението в тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“ в тръбата за София ще се осъществява поетапно в една лента поради оглед на осветителната система. Огледът ще се извърши в светлата част на денонощието при благоприятни метеорологични условия.
Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
 
Вече можете да подавате годишната си декларация в НАП Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 10 Януари 2019 08:05
deklaracii2От днес, 10 януари 2019 г. физическите лица могат да подават годишната си декларация за облагане на доходите за 2018 г. Документът може да се подава чрез електронната услуга или на хартиен носител в офисите на НАП. Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане през 2019 година остава непроменен - 31 януари, напомнят от приходната администрация.
Подаването на декларации за облагане с корпоративни данъци за 2018 г. чрез електронната услуга на НАП също ще започне на 10 януари.
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 176
Фейсбук коментари
Сподели статията