Начало Бизнес Услуги
27 Януари 2020 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Понеделник, 27 Януари 2020 17:23
Понеделник, 27 Януари 2020 15:29
Понеделник, 27 Януари 2020 11:23
Понеделник, 27 Януари 2020 10:11
РЕКЛАМА
Услуги
Завърши строителството на канализационната и съпътстващата водопроводна мрежа в Ясен и в Буковлък Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 24 Януари 2020 16:11
voda kanal Yasen BukovlakПриключи изпълнението на дейностите по строителството на обектите „Изграждане на канализационна и съпътстваща водопроводна мрежа на Буковлък, община Плевен (етап І)” и „Изграждане на канализационна и съпътстваща водопроводна мрежа на Ясен, община Плевен (етап І)”. Държавни приемателни комисии издадоха констативни актове обр. 16 и за двата строежа. Факт са вече и разрешенията им за ползване.
Изграждането на обектите се осъществи в рамките на проект „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия”, който е с обща стойност е 117 150 300, 52 лв., от които безвъзмездната финансова помощ възлиза на 87 911 636, 37 млн. лв.
Церемониите по откриване на обектите в Буковлък и Ясен ще се състоят на 11 февруари 2020 година, вторник, съответно от 11 и от 14 часа.
Последно променен на Петък, 24 Януари 2020 16:47
 
Напредват работите по пречиствателната станция в Божурица Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 24 Януари 2020 15:44
prechstvatelna stantsiya BizhuritsaСтроително-монтажните дейности, началото на които бе през май 2019 г., се извършват от екип на ДЗЗД „Чиста вода”, а строителният надзор - от „Ати Консулт” ЕООД.
Изпълнени са следните видове работа:
- Извършва се доставка на оборудване и машини;
- Сграда решетки – изпълнение 75 %;
- Биобасейни – изпълнение 46 %;
- ВРУ 1, 2 и 3 – изпълнение 38 %;
- Обслужваща АПМЗ – изпълнение 53 %;
- Административно-лабораторна сграда – изпълнение 6 % (доставено лабораторно оборудване);
- Реагентно стопанство – изпълнение 72 %;
- Площадкови комуникации – изпълнение 83 %;
В това число:
- Водопровод – изпълнен 89 %, изпитан включително с хлор-амин;
- Канализация – изпълнена 95.4 %;
- Технически тръбопровод – изпълнен 96 %;
- Технологични тръбопроводи – DN 800 мм – изпълнен, DN 1400 мм – изпълнен, DN 2200 – изпълнен 35 %;
- Част Електро – изпълнена 29 %;
- Входна шахта – изпълнена 90 %;
- Входна помпена станция – изпълнение 66 %;
- ПС за първични утайки – изпълнение 78 %;
- Аериран пясъко-маслен задържател /АПМЗ/ – изпълнение 38 %;
- Дъждозадържател и ПРУ – изпълнение 12 %;
- Демонтаж на обшивка на метан танк – изпълнение 6 %;
- Сграда въздуходувки – изпълнение 73 %;
- Ограда – изпълнение 46 %;
- Изсушителни полета – изпълнение 73 %;
- ПС за битови и технически води – изпълнение 62 %;
- КПП – изпълнение 96 %;
- Разпределителни на ВРУ и ПРУ – изпълнение 96 %;
- Разрушаване на сгради и съоръжения – 77 %.
Всеки ден на обекта работят 60-70 работници и техническо ръководство, осигурени са необходимите за дейностите строителна механизация и оборудване.
Представените проценти са спрямо стойностните показатели на строителните и монтажни работи.
„Реконструкция на обща пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ) за група населени места в общините Плевен и Долна Митрополия” е най-мащабният обект в рамките на проекта „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия с обща стойност е 117 150 300, 52 лв., от които безвъзмездната финансова помощ възлиза на 87 911 636, 37 млн. лв.
Последно променен на Петък, 24 Януари 2020 16:39
 
За пътуващите по Коледа и Нова година железницата осигурява 28 000 допълнителни места Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 19 Декември 2019 14:31
bdj-vlak„БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще осигури над 28 000 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници, съобщават от националния железопътен превозвач. За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. По този начин националният железопътен превозвач се стреми да гарантира удобното придвижване на своите клиенти по време на празничните дни.
От 20-и декември до 6-и януари включително, с увеличени състави ще пътуват някои влакове по следните маршрути:
- София-Варна-София;
- София-Бургас-София;
- София-Пловдив-София;
- София-Свиленград-София;
- София-Горна Оряховица-София;
- София-Русе-София;
- София-Лом-София;
- София-Видин-София;
- София-Благоевград-София;
- София-Петрич-София;
- Пловдив-Варна-Пловдив.
От понеделник, 16 декември, в билетните каси е в ход и предварителна продажба на билети за седящи места във всички бързи влакове, които ще пътуват през празничния период. Обичайният срок за предварителната продажба на билети за седящи места в билетните каси е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди. По този начин „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД дава възможност на своите клиенти да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак.
Клиентите на националния железопътен превозвач могат да закупуват билети за своето пътуване и онлайн, като системата позволява 30 дневна предварителна продажба. Онлайн системата за продажба на железопътни билети е достъпна на официалната интернет страница на БДЖ - www.bdz.bg, както и на електронен адрес https://bileti.bdz.bg/.
„БДЖ-Пътнически превози” ЕООД напомня, че при закупуване на билети за отиване и връщане се ползва от 10 % до 30 % намаление от редовната цена в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.
Подробна информация за разписанията на влаковете може да бъде получена от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната или на националния информационен телефон 0700 10 200.
 
30 процента от договорените в Северозападна България европейски средства се инвестират в област Плевен Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 27 Декември 2019 09:13
evrofondoveteОт 2014 година до момента в Северозападна България са сключени 1483 договора по оперативните програми на обща стойност малко над един милиард и половина лева, като 30 процента от тях се изпълняват в област Плевен, където договорените средства са над 450 млн. лв. Безвъзмездна финансова подкрепа възлиза на почти един милиард и двеста хиляди лв. за Северозапада, от които 358 753 513 лв. ще бъдат инвестирани в областта.
На среща с медиите екипът на Областния информационен център в Плевен представи напредъка при европейските проекти през последните 12 месеца.
При 292 проекта в края на 2018 г. (без Програмата за развитие на селските райони), 2019 година приключва с 417 за областта. Ръстът е най-голям по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК) – 63 нови договора. 48 от тях са резултат от процедурата „Насърчаване на предприемачеството“, осигуряваща целенасочена подкрепа за новосъздадени предприятия. В Северозападна България ще бъдат подкрепени общо 145 млади предприемача: във Враца – 30, в Монтана – 29, в Ловеч – 27 и във Видин – 12. Една трета от стартиращите фирми ще се развиват в област Плевен и инвестират над 9 млн. лв. безвъзмездна помощ. Плевен като място на работа са посочили 38 от предприемачите, 5 са предприятията в Червен бряг, две в Кнежа и по едно в Рупци и Опанец. Изключително широк е обхватът на икономическите сектори: от архитектурно проектиране, промишлен дизайн, геодезически услуги, технически и инженерни консултации, мехатроника и металообработване през компютърното програмиране за мониторинг в индустрията, графичния дизайн и издателската дейност, стигайки до производството на медицински изделия, клинични проучвания, предлагането на дерматологични и естетични процедури, както и на специализирани социално-педагогически услуги.
Безвъзмездна подкрепа по ОПИК са договорили до момента и 200 предприятия с опит. През 2019 г. приключиха проектите си 29 малки и средни и 4 големи предприятия в областта, които чрез енергоспестяващи мерки се стремят към затвърждаване на пазарните си позиции. Те получават безвъзмездно над 31 млн. лева.
Единадесетте общини в област Плевен работят активно по 89 проекта, подкрепени от Европейските структурни и инвестиционни фондове, училища, неправителствени организации и Медицинският университет изпълняват общо 13 договора.
Малко над 266 млн. лева – почти 75% от договорените безвъзмездни средства в областта, вече са реално изплатени.
Подкрепата за бизнеса е една от основните цели на Областния информационен център в Плевен. Експертите са отговорили на над 300 въпроса за средствата от еврофондовете. Повече от 200 посетители в офиса на Центъра и над 400 участника в проведените открити приемни и информационни събития са потърсили възможности за подпомагане и са получили компетентни насоки.
Последно променен на Петък, 27 Декември 2019 09:15
 
Собственици на превозни средства над 3,5 т, които искат да тестват в реално време и по реални маршрути тол системата, могат да получат бордови устройства Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 16 Декември 2019 14:24
toll bordovo ustroistvoАгенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) започва тестове на електронната система за събиране на такси за платената пътна мрежа на база изминато разстояние (тол) в реална среда - с действително изминати маршрути с монтирани бордови устройства, съобщават от агенцията. За целта собственици на превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т, които искат да разберат каква ще е таксата за изминато разстояние за техните обичайни маршрути, могат да получат бордови устройства.
Те следва да попълнят регистрационна форма, която могат да открият на страницата на Националното тол управление www.bgtoll.bg. Устройствата ще се предоставят от АПИ безвъзмездно в четирите демонстрационни центъра в страната – в София, Пловдив, Варна и Русе.
Собственикът на превозното средство над 3,5 т, в тестови режим с бордови устройства, ще получава точна всекидневна информация за платените сегменти от маршрутите на съответния камион. Първоначалният обхват на платената пътна мрежа е 6 050 км от общо 20 000 км републиканска пътна мрежа, за която в момента се плащат винетни такси. Въз основа на получените данни за изминатите тол сегменти и предложената от Агенцията тарифа на таксите, АПИ ще изчисли стойността на курса на превозното средство.
Понастоящем тол системата се тества чрез симулатор за виртуално пътуване на моторно превозно средство . Превозвачите могат да изчислят тол такса по примерни маршрути в четири демонстрационни центъра в София, Пловдив, Варна и Русе, където имат възможност да се запознаят и с маршрутните карти – услуга за предплатено пътуване по пътната мрежа.
Резултатите от тестовете с бордови устройства започват и ще бъдат публикувани на сайта bgtoll.bg.
Регистрационната форма за участие може да бъде открита тук или в раздел „Заявления“ на сайта www.bgtoll.bg.
Последно променен на Сряда, 08 Януари 2020 15:55
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 192
Фейсбук коментари
Сподели статията