Начало Бизнес Туризъм Плевен поиска от министър Ангелкова съдействие за развитие на конгресен туризъм
17 Юли 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 16 Юли 2019 16:06
Вторник, 16 Юли 2019 12:51
Вторник, 16 Юли 2019 12:46
Вторник, 16 Юли 2019 12:31
РЕКЛАМА
Плевен поиска от министър Ангелкова съдействие за развитие на конгресен туризъм Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Бизнес - Туризъм
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 21 Юли 2015 18:42
ministar-angelkova2 ministar-angelkova5 Министърът на туризма, Николина Ангелкова беше приветствана днес пред сградата на Община Плевен с кратка програма на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци. Тя беше в града за втората от поредицата срещи-дискусии на тема „Бранд България”. На входа на Областна администрация г-жа Ангелкова беше посрещната от областния управител, Ралица Добрева, домакин на срещата в зала „Плевен”.
Патрон на събитието е председателят на Народното събрание, Цецка Цачева, която изпрати поздравителен адрес и извиненията си, че заради много натоварената законодателна програма през тази седмица няма възможност да участва лично.
„Избрахме Плевен за втората дискусия не само заради даденостите на региона и хилядите туристи, но и заради усилията на местната власт да развива отрасъла – каза министър Ангелкова и добави: - Министерството не може само да рекламира България. Бранд България сме всички ние. Да се запитаме какво можем да направим, да променим, да подобрим, за да може всеки, който чуе името България, да си каже „Искам да видя тази страна!”.” Николина Ангелкова съобщи, че този четвъртък, 23 юли на заседание на Националния съвет по туризъм предстои да бъде изготвена програма за рекламата. Целта, която си е поставило Министерството е страната ни да стане целогодишна туристическа дестинация, затова извън летния и зимния сезон се полагат усилия да се развива културния и историческия туризъм. България е на трето място в света, след Гърция и Италия по брой открити артефакти – над 40 хиляди, и трябва максимално да използва това, подчерта министърът. Но всяка община трябва да намери най-характерното за нея, за да стане то двигател за интереса на туристите.
Николина Ангелкова сподели с плевенчани любопитният факт, че от Министерството на туризма, съзнавайки характеристиката на днешния свят, са се фокусирали върху възможностите на дигитализацията и търсят контакт с блогъри от цял свят, които пишат на тема туризъм и пътешествия, за да станат наши рекламни посланици. Търси се също участие на звезди и известни личности в тази кампания и е получено съгласие от един от най-големите боливудски актьори, чрез който се надяваме да влезем на големия индийски пазар.
Това, което ведомството може да прави и с което вече се е заело, е да изработи подзаконовите нормативни актове, каквито в момента липсват.
Друг много важен проект на Министерството на туризма е изработването на инвестиционна карта на България, в която всяка от 265-те общини е посочила по 3 големи проекта.
Приветствие към министър Ангелкова и многобройните участници отправи кметът на община Плевен, проф. д-р Димитър Стойков. Той изнесе и кратка презентация за състоянието, перспективите и приоритетите на Плевен в областта на туризма. „Плевен няма море, няма планина, но Плевен е история и култура”, каза кметът и изреди четирите вида туризъм върху които е фокусирана общинската стратегия за развитие на туризма. Това са на първо място културният туризъм, на второ – нова, алтернативна форма, каквато е вело-, еко- и приключенския туризъм, привлекателен най-вече за младите хора, следва друг специфичен продукт с висока добавена стойност – виненият туризъм и на четвърто място в изброяването, но не и по значимост и потенциал за Плевенски регион е здравният туризъм. „Няма лесен успех, но има възможност заедно да търсим общ успех”, завърши презентацията си проф. Стойков, обръщайки се към аудиторията, в която освен представители на Общината, общински и държавни културни и образователни институти, кметове и кметски наместници, имаше много представители на туристическия бранш.
ministar-angelkova3
В последвалата дискусия, която започна плахо, но стана оживена с поставянето на различни въпроси, се чуха мнения и идеи за публично-частното партньорство, за това, че се търси инвеститор за изграждане на голям комплекс с хотел и тенис кортове на входа на парк „Кайлъка”, за проблемите със сигурността на туристите и други. Много от изказванията бяха за това, може ли държавата чрез министерството на туризма да съдейства за превръщането на Плевен в конгресен център. „Можете да разчитате на нашата подкрепа”, обяви моинистър Николина Ангелкова.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Събота, 25 Юли 2015 16:52
 
Фейсбук коментари
Сподели статията