Начало Бизнес Туризъм Магията на Панега привлече 70 участници в двудневен туристически форум
16 Юли 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 16 Юли 2019 16:06
Вторник, 16 Юли 2019 12:51
Вторник, 16 Юли 2019 12:46
Вторник, 16 Юли 2019 12:31
РЕКЛАМА
Магията на Панега привлече 70 участници в двудневен туристически форум Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Туризъм
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 05 Февруари 2015 16:02
turforum Над седемдесет туроператори, музейни работници, представители на бизнеса и неправителствени организации участваха в двудневния туристически форум на тема "Долината на Панега – магично място, съчетаващо минало и съвремие". Той се проведе на 29 и 30 януари 2015 г. в Луковит. Форумът беше организиран по проект "Магията на долината на Панега" - Маркетинг на туристическа дестинация Луковит - Ябланица - Червен бряг", който се финансира по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. За това съобщиха партньорите по проекта от Община Червен бряг.
Интересни и полезни бяха презентациите на поканените лектори. Карстовите геоложки феномени в общините Луковит, Червен бряг и Ябланица бяха представени от доц. д-р Константин Костов от Геологическия институт при БАН. Чрез разказите на Аглика Икономова, художник-реставратор в Центъра за реставрация на художествени ценности и Мая Димитрова от Регионалния исторически музей в Ловеч бяха разкрити сакралните места край Карлуково и скритите съкровища край Панега. С много емоция и вълшебство беше изпълнено словото за археологическото богатство на Златна Панега на проф. Диана Гергова, археолог в Националния археологически институт с музей при БАН.
Възможностите за развитие на туризма бяха представени от няколко гледни точки. Иван Нейков, председател на УС на Балканския институт по труда и социалната политика, акцентира върху ролята на човешките ресурси при развитието на туризма и рисковете, пред които е изправен този бранш. Юристът Добромира Банкова предизвика оживен дебат за бъдещето на публично-частните партньорства в туризма. Възможностите за европейско финансиране на туристически проекти 2014 – 2020 г. намериха място в презентацията на Христо Медаров, изпълнителен директор на МИГ "Тунджа".
С най-голям интерес бяха посрещнати младите хора от региона, които въпреки трудностите с ентусиазъм и въображение развиват собствения си малък бизнес. Елена Проданова от къща за гости V.I.T. в село Дерманци пресъздаде атмосферата на един уикенд сред природата. Цанко Цветков разказа за силата на водата на река Златна Панега и прането на килими, което е една интересна атракция. Ралица Йовкова от град Троян вплете емоцията на един млад творец, който успешно намира собствения си почерк и съхранява грънчарството за четвърто поколение в семейството.
През втория ден пред участниците във форума бяха представени проектите, свързани с туризма, които общините Луковит, Ябланица и Червен бряг са изпълнили в отминалия програмен период с финансиране по Оперативна програма "Регионално развитие" и Програмата за развитие на селските райони. Бяха посетени обекти, включени в новите туристически пакети.
С много настроение както от участниците във форума, така и от местното население, беше посрещнат спектакъла на групата "Първа тракийска кохорта" при Съвета по туризъм – Свищов, която представи антична възстановка с автентично легионерско оборудване. След атрактивния спектакъл денят продължи с дегустация на традиционни ястия, приготвени в ресторант "Родина" в град Луковит.

Настоящият материал цели да запознае обществото за ползите от дейностите по проекта. Публикацията не е поръчана от бенефициента, поради което не може да бъде ползвана за отчет пред съответния финансиращ органХаресвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията