Начало Бизнес Туризъм Румен Драганов: Плевен трябва да се насочи към постмодерния културен туризъм
17 Юли 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 17 Юли 2019 14:15
Сряда, 17 Юли 2019 12:45
Сряда, 17 Юли 2019 11:39
Сряда, 17 Юли 2019 11:15
РЕКЛАМА
Румен Драганов: Плевен трябва да се насочи към постмодерния културен туризъм Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Бизнес - Туризъм
Написано от Гена ЦВЕТАНОВА   
Вторник, 01 Април 2014 10:41
През тази година се очаква стабилен летен туристически сезон, прогнозира Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Експертът беше в Плевен на 27 март по повод откриването на изложбата в Артцентър - Плевен на живопис, графика и скуптура от фонда на “Град хотел Поморие”. “Най-голямата заплаха, която през последния месец се появи, беше в следствие на конфликта в Украйна и Русия. Въпреки политическата ситуация, обаче, руснаците са изключително ентусиазирани”, сподели пред “Посредник” Румен Драганов.
Приключилите наскоро борси в Киев и Москва показват изключителен интерес. Над 1 800 фирми гостуваха в Москва, а над 650 в Киев. България е участвала с 43 фирми. “Потвърдени са всички договори с Русия по отношение на сезон лято 2014 г. и до края на април ще да бъдат преведени предплащанията по тези договори”, посочи експертът. До момента у нас, главно по Черноморието, са продадени около 330 хил. жилища на руснаци и около 60 хил. на украинци, като се очаква всички те да се ползват интензивно.
Приключилата в началото на март борса в Берлин показва, че на немски пазар имам 14% ръст в сравнение с миналата година, което по думите на експерта също сочи, че годината ще бъде нормална.
Румен Драганов изказа мнение, че Плевен като туристическа дестинация е много добре позициониран в България и няма българин, които да не знае неговата историческа стойност. “Ако говорим за Плевен, може да кажем, че това е концептуален културен туризъм, който е ограничен по обем”, коментира експертът. Той посочи, че затова, по
негово мнение, в Плевен трябва да се развие постмодерния културен туризъм, за да привлече повече туристи.
“Всички тези исторически забележителности в Плевен, които сами по себе са с голяма стойност, ще станат доста по-комуникативни и привлекателни, ако върху тях се насложат съвременните изкуства. Вниманието трябва да се насочи към инсталациите, пърформансите, видеоарта, 3D инсталациите, които да обновят историческите паметниците и да превърнат музейните експозиции в интерактивни. С помощта на компютърния разказ да се пресъздават различни исторически събития. Младите хора, със съвременните изкуства да покажат, че Плевен не е град останал в историята, а е жив и съвременен”, посъветва Румен Драганов.
Според него местности като Карадере не трябва да се застрояват. Той посочи, че към момента в България има 1.280 млн. празни легла, а опашка от чакащи туристи няма. “Нови 500 работни места няма как да бъдат разкрити, защото към момента има 320 хил. души, който са заети в туристическия сектор и поради тези 1.280 млн. празни легла са без работа. Появата на нови легла в българския туризъм ще доведе обедняване на всички, които вече са инвестирали в туризма. Те ще имат по-ниски цени и заетост”, посочи Румен Драганов.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост   |2014-03-28
Какво постмодерно имаме?
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 01 Април 2014 10:43
 
Фейсбук коментари
Сподели статията