Начало Бизнес Търговия Откриха новата Улица на цветята
20 Юли 2019 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Петък, 19 Юли 2019 11:31
Петък, 19 Юли 2019 08:12
Четвъртък, 18 Юли 2019 14:21
Четвъртък, 18 Юли 2019 14:00
РЕКЛАМА
Откриха новата Улица на цветята Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Търговия
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 04 Юли 2016 17:06
nova ulica na cvetjata С водосвет беше открита днес новата търговска Улица на цветята в Плевен. Дългогодишен проблем за търговците на цветя на ул. „Цанко Церковски” -  членове на Браншовата бизнес камара, беше разрешен от ръководството на Община Плевен, с одобрението на  общинските съветници.
Новият търговски обект се състои от 20 павилиона, разпределени в две групи, всеки с площ 7 кв.м. 19 от тях са търговски обекти, а един е отреден за санитарно помещение. Визията им е изцяло запазена. Изградени са от метална конструкция и сандвич панели, изцяло остъклени с плъзгащи витрини откъм лицевата страна, позволяващи цялостното им отваряне, като във всеки е осигурено водоснабдяване. Цялостната инвестиция е близо 150 хил.лв.
На тържественото откриване бяха кметът на Община Плевен Георг Спартански, председателят на Общински съвет Мартин Митев, общински съветници и граждани. С приветствие към домакините и гостите се обърна г-н Спартански, който благодари за търговците за търпението и разбирането, на съветниците – за бързо взетото решение, на бившия председател на Браншовата Бизнес Камара Плевен – Илка Илиева, и на настоящия Ралица Иванова – за съдействието в реализиране на идеята за новата Улица на цветята. Кметът изрази и надеждата си новият обект да намери своето постоянно място на ул. „Заменхоф” и да няма повече драми и скандали с преместване. „Тук Улицата на цветята е в архитектурен ансамбъл, включващ Драматичния театър и най-старата плевенска църква - „Св. Николай”. Съвсем скоро предстои и обновяване на площада пред театъра, което също ще допринесе за по-приветливата обстановка”, подчерта г-н Спартански.
„Улицата на цветята” като цялостен търговски обект е създадена през 1984 г., отначало с отреден терен, върху който са поставени маси. През 1992 г. са разположени преместваеми съоръжения, които през 2010 г. са изцяло обновени. Тя е една от първите търговски улици за цветя в страната и гостите на Плевен я приемат като един от символите му.
nova ulica na cvetjata1
Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Понеделник, 04 Юли 2016 17:40
 
Фейсбук коментари
Сподели статията