Начало Бизнес Търговия Хайде, какооо, хайде, бакооо, на... автопазар
23 Януари 2018 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини
Понеделник, 22 Януари 2018 16:40
Понеделник, 22 Януари 2018 16:37
Понеделник, 22 Януари 2018 14:04
Понеделник, 22 Януари 2018 13:58
Валути
РЕКЛАМА
Хайде, какооо, хайде, бакооо, на... автопазар Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Търговия
Написано от "Посредник"   
Сряда, 07 Октомври 2009 14:07
Какво е неделята? Ден за почивка - се казва в друга песен. Почивка, но не за всички. Неделята е ден, в който районът около “Балканстрой” оживява като в приказка. За часове там изниква един нов град със свои закони, свой обществен ред, свои постоянни граждани и приходящи туристи. Встрани и независимо от официалните изложения и панаири, панаирът там е перманентен.
Нарича се автопазар, но си е жив битак. Такъв, какъвто имаше във всеки град на всяка соцстрана по времето на перестройката. Покрай автомобилите с надпис “продава се”, които заради кризата все повече само се продават, а почти не се купуват, може да се натъкнете на всичко. Едни са натрупали камари със стари автомобилни гуми, повечето от които годни само за циганите от Бала баир. За справка на неосведомените: ежедневно в района под околовръстното цигани горят гуми, за да вземат от тях и предадат на вторични нищожните количества тел. Други са донесли прах за пране. Според мълвата вносните прахове перат по-добре. Тези в магазините били менте. Друг предлага авточасти, трети, или по-скоро вече четвърти - автокозметика. Има велосипеди, електроматериали, моторни триони, забележете - стари обувки и какво ли не още. Всичко. На такова стълпотворение задължително трябва да има продавач на семки, защото сеирджиите и тук са преобладаващата част. А семкаджията наистина го има. Има и кебапчийница.
Потапяте се наистина в един сякаш отминал, но все още съществуващ и то не паралелен, а реален свят. Колите на домакини и гости са навсякъде. По шосето, на самото кръстовище, в тревните площи. Забранителните знаци и пътните правила в този ден и на това място не важат. А и на кой ли му пука за това. Колко сделки се сключват за ден, какъв е оборотът на продавачите никой не прави статистика и никой не може да я направи. Правила няма. По книгите четем, че и афганистанците в Америка организират подобни пазари. И те в неделя. Паралелът го има, бъдещата обмяна на опит предстои.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 17 Януари 2014 09:30
 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти