Начало Бизнес Производство „Малтери суфле” ще утрои производството си на малц в Плевен
22 Януари 2018 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини
Понеделник, 22 Януари 2018 16:40
Понеделник, 22 Януари 2018 16:37
Понеделник, 22 Януари 2018 14:04
Понеделник, 22 Януари 2018 13:58
Валути
РЕКЛАМА
„Малтери суфле” ще утрои производството си на малц в Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Производство
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 15 Ноември 2017 15:45
malteri sufle0 „Щастлив съм да дам началото на пресконференция по щастлив за Плевен повод. За мен е чест да приветствам посланика на Република Франция, Н.Пр. Ерик Льобедел и неговата прекрасна съпруга, гостите ни от френското посолство, както и представителите на „Малтери суфле””. С тези думи откри днешната пресконференция по повод обявяване на нова многомилионна инвестиция в града кметът на община Плевен, Георг Спартански. Присъства и областният управител Мирослав Петров.
Френската компания „Малтери суфле”, най-големият производител в света на малц за пивоварната промишленост, работи в Плевен от 5 години. Но, както стана ясно от споделеното на пресконференцията, плановете са с изграждането на нов модерен завод производството да нарасне от сегашните 15 000 на 50 000 тона малц годишно.
„Това ще доведе до разрастване дейността на всички фирми, с които работим”, акцентира на ефекта от разширението Оливие Жофроа, директор на „Малтери суфле България”. „Освен това, ние работим директно със земеделците, които отглеждат ечемик. Още преди 5 години, с помощта на нашите агрономи въведохме нови много качествени сортове пивоварен ечемик. Сега компанията ни реши да създаде отделна фирма, която да се занимава само със земеделие – „Суфле агро България”, каза г-н Жофроа.
Той уточни, че инвестицията е на стойност 30 милиона евро, а началото на строителството се планира за пролетта на 2018 г. Мястото е  площадката на бившето „Плевенско пиво”, чиито сгради бяха разрушени през октомври 2014 г. Очаква се строителството да трае около 1.5 години и новият завод да бъде пуснат в експлоатация през есента на 2019-а.
„Не всеки ден в Плевен и в България се прави инвестиция в нови мощности на такава стойност. Намерението на „Малтери суфле” да разшири производството си тук и да утрои капацитета си е показателно за дългосрочните намерения на фирмата да работи в България и в Плевен.  Франция е един от най-важните търговски и политически партньори на България. Ние вярваме, че голяма Франция и малка България са равнопоставени в Европейския съюз. Инвестиции като тази укрепват нашите партньорски отношения”, акцентира кметът Спартански.
„За мен решението на компанията да инвестира в Плевен е символ на интензитета на нашите двустранни отношения”, каза на свой ред посланик Льобедел. „Посещението на господин Макрон в България през август тази година и разговорите му с политическите власти отвориха нови врати. Тази позитивна динамика трябва да се предаде на всички предприятия. Всички икономически сектори и особено земеделието, което има голямо бъдеще, са засегнати от тази динамика”, заяви Ерик Любедел.
На въпрос с колко броя ще се увеличат работните места на фирмата в Плевен, г-н Жофроа даде малко уклончив отговор. Той каза, че в момента те са 20, но не може да се ангажира, че в новия завод те ще са много повече, тъй като той ще бъде модерен, с повече автоматизация. От "Малтери суфле" щ
е търсят специалисти, защото технологията ще е различна. Сега работниците извършват много ръчни операции, а компанията поема ангажимент да осъществи обучение на настоящия персонал, за да работи и в новия завод. Колкото до това, дали заплатите ще са същите като във Франция, Оливие Жофроа отговори, че, както може да се предположи отговорът е "не". "Ние купуваме тук ечемика от български земеделци и продаваме 90% от продукцията си на български производители, така че сме интегрирани в местната индустрия. Много внимаваме и в политиката си по отношение на работните заплати. Познаваме добре пазара на труда и това ни помага в набирането на нови служители".
На пресконференцията стана ясно още, че пътят до базата на "Малтери суфле" в индустриалната зона вече не е в безобразното състояние от миналата година, което правеше използването му проблемно. Но тъй като със заработването на новия завод по него за година ще се движат 4 500 камиона, наложително е да бъде ремонтиран основно, заяви господин Жофроа. От неговите думи, които бяха потвърдени от Георг Спартански, заради големия ресурс, който изисква това, ще се разчита на външно финансиране и на помощта на държавата.
Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти