Начало Бизнес Производство „Малтери суфле” ще утрои производството си на малц в Плевен
16 Декември 2018 г., Неделя
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Петък, 14 Декември 2018 13:49
Петък, 14 Декември 2018 10:39
Петък, 14 Декември 2018 09:54
Петък, 14 Декември 2018 09:53
Валути
РЕКЛАМА
„Малтери суфле” ще утрои производството си на малц в Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Производство
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 15 Ноември 2017 15:45
malteri sufle0 „Щастлив съм да дам началото на пресконференция по щастлив за Плевен повод. За мен е чест да приветствам посланика на Република Франция, Н.Пр. Ерик Льобедел и неговата прекрасна съпруга, гостите ни от френското посолство, както и представителите на „Малтери суфле””. С тези думи откри днешната пресконференция по повод обявяване на нова многомилионна инвестиция в града кметът на община Плевен, Георг Спартански. Присъства и областният управител Мирослав Петров.
Френската компания „Малтери суфле”, най-големият производител в света на малц за пивоварната промишленост, работи в Плевен от 5 години. Но, както стана ясно от споделеното на пресконференцията, плановете са с изграждането на нов модерен завод производството да нарасне от сегашните 15 000 на 50 000 тона малц годишно.
„Това ще доведе до разрастване дейността на всички фирми, с които работим”, акцентира на ефекта от разширението Оливие Жофроа, директор на „Малтери суфле България”. „Освен това, ние работим директно със земеделците, които отглеждат ечемик. Още преди 5 години, с помощта на нашите агрономи въведохме нови много качествени сортове пивоварен ечемик. Сега компанията ни реши да създаде отделна фирма, която да се занимава само със земеделие – „Суфле агро България”, каза г-н Жофроа.
Той уточни, че инвестицията е на стойност 30 милиона евро, а началото на строителството се планира за пролетта на 2018 г. Мястото е  площадката на бившето „Плевенско пиво”, чиито сгради бяха разрушени през октомври 2014 г. Очаква се строителството да трае около 1.5 години и новият завод да бъде пуснат в експлоатация през есента на 2019-а.
„Не всеки ден в Плевен и в България се прави инвестиция в нови мощности на такава стойност. Намерението на „Малтери суфле” да разшири производството си тук и да утрои капацитета си е показателно за дългосрочните намерения на фирмата да работи в България и в Плевен.  Франция е един от най-важните търговски и политически партньори на България. Ние вярваме, че голяма Франция и малка България са равнопоставени в Европейския съюз. Инвестиции като тази укрепват нашите партньорски отношения”, акцентира кметът Спартански.
„За мен решението на компанията да инвестира в Плевен е символ на интензитета на нашите двустранни отношения”, каза на свой ред посланик Льобедел. „Посещението на господин Макрон в България през август тази година и разговорите му с политическите власти отвориха нови врати. Тази позитивна динамика трябва да се предаде на всички предприятия. Всички икономически сектори и особено земеделието, което има голямо бъдеще, са засегнати от тази динамика”, заяви Ерик Любедел.
На въпрос с колко броя ще се увеличат работните места на фирмата в Плевен, г-н Жофроа даде малко уклончив отговор. Той каза, че в момента те са 20, но не може да се ангажира, че в новия завод те ще са много повече, тъй като той ще бъде модерен, с повече автоматизация. От "Малтери суфле" щ
е търсят специалисти, защото технологията ще е различна. Сега работниците извършват много ръчни операции, а компанията поема ангажимент да осъществи обучение на настоящия персонал, за да работи и в новия завод. Колкото до това, дали заплатите ще са същите като във Франция, Оливие Жофроа отговори, че, както може да се предположи отговорът е "не". "Ние купуваме тук ечемика от български земеделци и продаваме 90% от продукцията си на български производители, така че сме интегрирани в местната индустрия. Много внимаваме и в политиката си по отношение на работните заплати. Познаваме добре пазара на труда и това ни помага в набирането на нови служители".
На пресконференцията стана ясно още, че пътят до базата на "Малтери суфле" в индустриалната зона вече не е в безобразното състояние от миналата година, което правеше използването му проблемно. Но тъй като със заработването на новия завод по него за година ще се движат 4 500 камиона, наложително е да бъде ремонтиран основно, заяви господин Жофроа. От неговите думи, които бяха потвърдени от Георг Спартански, заради големия ресурс, който изисква това, ще се разчита на външно финансиране и на помощта на държавата.
Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията