Начало Бизнес Производство След 35 години пътят от Плевен към Ловеч ще бъде основно ремонтиран
12 Декември 2018 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 12 Декември 2018 14:05
Сряда, 12 Декември 2018 12:45
Сряда, 12 Декември 2018 12:21
Сряда, 12 Декември 2018 09:30
Валути
РЕКЛАМА
След 35 години пътят от Плевен към Ловеч ще бъде основно ремонтиран Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Бизнес - Производство
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 15 Ноември 2017 11:50
kopka patlovech kopka patlovech1 Днес, с водосвет и символична първа копка беше даден старт на дългоочаквания ремонт на пътя Плевен-Ловеч в участъка в Плевенска област. Специално за церемонията дойде председателят на Управителния съвет на агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), инж. Дончо Атанасов. Присъстваха областният управител на Ловеч, Георги Терзийски, зам.-областният управител на Плевен, д-р Красимир Трифонов, зам.-кметът на Община Плевен, инж. Невяна Иванчева, директорът на плевенското Областно пътно управления, инж. Ивайло Денчев.
„Това, което много години плевенчани искат и мечтаят – да имаме добра пътна връзка с град Ловеч и да не гледат със завист към по-добрия участък от пътя, след Тенекиения хан, вече ще се случи. То е много важно предвид строителството на магистрала „Хемус” и защото ще бъде естествена връзка между двата областни града”, каза в краткото си слово зам.-областният Красимир Трифонов.
„В края на 2018-а от Плевен до Троян пътят ще бъде в прекрасно състояние”, ангажира се в приветствието си инж. Дончо Атанасов.
В есенно-зимния сезон ще се извършва отводняване, изрязване на храсти и подготовка на трасето за асфалтовите дейности, които ще се изпълняват през лятото, заяви председателят на УС на АПИ. Той съобщи още, че много добре върви подготовката на техническия проект на АМ „Хемус“ в участъка от Боаза до връзката с пътя Плевен - Ловеч. "Задачата, която сме си поставили е през втората половина на 2018 г. да стартираме тръжните процедури за избор на изпълнители и до 2-3 години автомагистралата да стигне до Плевен и Ловеч", каза инж. Атанасов.
Той сподели, че проектът за ремонта на тези 12 километра от път II-35 Плевен-Ловеч е бил изстрадан, защото поръчката е била многократно обжалвана и това много е забавило началото на същинската работа. В същото време шефът на АПИ подчерта, че е оптимист за изпълнението на ремонта качествено и в срок, заради капацитета и опита на фирмата изпълнител, на надзора и екипа от АПИ.
Средствата, в размер на 6.5 милиона лева, са осигурени по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Изпълнител на строително-монтажните работи на е „Автомагистрали Хемус“ АД. Строителният надзор ще осъществява „Пътинвест-инженеринг, а авторския надзор - „ВИА план“ ЕООД.
Срокът за изпълнение е 10 месеца.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Понеделник, 04 Декември 2017 10:15
 
Фейсбук коментари
Сподели статията