Начало Бизнес Производство След срещите от “LEONI” оценили за добри шансовете заводът им да бъде именно в Плевен
11 Декември 2018 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Понеделник, 10 Декември 2018 17:34
Понеделник, 10 Декември 2018 17:29
Понеделник, 10 Декември 2018 17:22
Понеделник, 10 Декември 2018 16:39
Валути
РЕКЛАМА
След срещите от “LEONI” оценили за добри шансовете заводът им да бъде именно в Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Производство
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 19 Октомври 2017 16:15
Leoni sreshi1 Кметът Георг Спартански и неговият екип се срещнаха в четвъртък с представители на немската фирма “LEONI”, отговарящи за дейността й в Източна Европа. В разговорите участваха още областният управител Мирослав Петров, заместник областният управител д-р Красимир Трифонов, председателят на Общинския съвет Мартин Митев, директорът на Бюрото по труда Валентина Георгиева, Теодора Петрова, кариерен консултант от Регионалната агенцията по заетостта в Ловеч.
“LEONI” има дълга история в производството на кабели и системи за автомобилната индустрия. Фирмата е на първо място в този сектор в европейски мащаб и на четвърто - в световен. Притежава над 93 предприятия в 33 страни на различни континенти със 79 000 работещи в тях. Оборотът й за миналата година възлиза на 4.4 милиарда евро.
Представителите на компанията споделиха, че очакват сериозен ръст на поръчките през следващата 2018 година предвид спечелена крупна поръчка за „Мерцедес”, затова търсят място за разкриване на нова фабрика. Интерес за “LEONI” представлява ситуацията с пазара на труда в региона, какво е отношението на местните хора към евентуалното разкриване на производствена база, има ли добри комуникационни връзки и др.
Leoni sreshi2
Кметът Георг Спартански подчерта, че евентуалната инвестиция ще е от интерес не само за Плевен и региона, но и за цяла България, защото концерн от тази величина не всеки ден и всяка година прави подобни инвестиции. „От наша страна ще направим всичко възможно намеренията ви да се осъществят възможно най-бързо и най-безпроблемно”, беше категоричен Спартански. Той представи данни за безработицата в Плевенска община и възможността за обучение на бъдещи кадри, изтъкна единомислието между местна и държавна власт в подкрепа на евентуалната инвестиция, подчерта и предимствата на Плевен като населено място, в което именно да се изгради производствената база на “LEONI”.
Зала „Катя Попова”, в която представителите на фирмата направиха презентация на дейността си, се напълни с желаещи да научат повече за възможността за работа. Намеренията за инвестиция в България предполагат строителство на производствена база на площ от близо 20 000 кв. м и ангажиране на 1500-2000 души. Социалната политика на фирмата е да се предоставя достойно заплащане, съответстващо на пазарите на труда в съответната държава, като към основната заплата има бонуси за качество, ефективност. От “LEONI” обещават и възможност за професионално кариерно израстване, а също и възможност за преместване на работа в база на фирмата в друга държава.
„Всичко, което се старая да направя като кмет, не го правя за нас, а за децата ни, за тези, които идват след нас. Идеята е всички ние заедно да работим за Плевен”, подчерта на срещата Георг Спартански.
Представителите на фирмата заявиха, че са впечатлени от чутото и видяното при престоя им в Плевен, от интереса и вниманието към тях, а що се отнася именно градът ни да бъде избран за база на производството им, то шансовете за това са добри.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 08 Ноември 2017 21:18
 
Фейсбук коментари
Сподели статията