Начало Бизнес Производство Бъдещи руски инвеститори посетиха Кнежа
19 Ноември 2018 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Понеделник, 19 Ноември 2018 13:31
Понеделник, 19 Ноември 2018 12:25
Понеделник, 19 Ноември 2018 12:00
Понеделник, 19 Ноември 2018 11:39
Валути
РЕКЛАМА
Бъдещи руски инвеститори посетиха Кнежа Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Производство
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 19 Октомври 2017 13:33
Kneja-Rusia investitori Областният управител на Плевен Мирослав Петров се срещна с руска делегация, която проявява инвестиционен интерес в Община Кнежа. Срещата се осъществи в „Балканкар – Георги Михайлов” АД Кнежа – предприятие, специализирано в производството, сервиза и ремонта на електроизделия изделия за каростроенето.
Като представител на държавата областният управител на Плевен Мирослав Петров изрази готовност да съдейства да реализацията на бъдеща инвестиция в Кнежа. За огромен плюс за региона той изтъкна изграждането на Автомагистрала „Хемус”, наличието на добра комуникационна свързаност, улесняваща възможностите за пазарна реализация на произвежданата продукция. По отношение на набора на специализирани кадри Мирослав Петров сподели с представителите на руската делегация за обсъждана вече опция в следващата учебна година в ПГ по механотехника в Кнежа да бъде разкрита паралелка, която да подготвя специалисти точно в областта на сервиз и ремонт на електроизделия за автомобилната индустрия. Инициатор на идеята е собственикът на завода „Балканкар – Георги Михайлов” АД Кнежа Теодор Осиковски.
„Изключително важно е младите хора да получат добра възможност за професионална реализация още след завършването на гимназия, а това ще бъде гарантирано чрез разкриването на такава паралелка, съобразена с нуждите на бизнеса. Това е национална политика, която като областен управител, ще съдействам да намери най-добрата реализация на територията на Област Плевен”, каза областният управител.
По време на разговорите Сергей Шараев - Директор Износ на Концерн „Тракторни заводи” за производство на селскостопанска техника и прикачен инвентар и Алексей Солодовников - Генерален директор на „Уником” - завод за нефтопромишлено и селскостопанско оборудване благодариха на Мирослав Петров за личната му ангажираност в насърчаване на инвестициите на територията на Областта и изразиха надежда при следващата си среща с него да се обсъждат вече конкретни параметри, свързани с инвестицията в Кнежа.
„Балканкар - Г. Михайлов” АД, бивша част от холдинга „Балканкар”, днес е свързана с „Енергоремонт Холдинг” АД. В предприятието са заети 78 човека стругари, оператори на металорежещи машини с ЦПУ, фрезисти, шлосери, електротехници, заварчици, административен персонал.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Четвъртък, 19 Октомври 2017 14:08
 
Фейсбук коментари
Сподели статията