Начало Бизнес Пазар на труда Според Инспекцията по труда: Фирма “Брумо” до момента е изрядна
18 Февруари 2018 г., Неделя
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини
Петък, 16 Февруари 2018 15:00
Петък, 16 Февруари 2018 14:36
Петък, 16 Февруари 2018 14:18
Петък, 16 Февруари 2018 11:40
Валути
РЕКЛАМА
Според Инспекцията по труда: Фирма “Брумо” до момента е изрядна Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бизнес - Пазар на труда
Написано от Веселина КИРИЛОВА   
Сряда, 31 Октомври 2012 09:35
Както ви информирахме във вчерашния брой, 45-годишна жена е приета в Клиниката по токсикология към УМБАЛ “Д-р Георги Странски” с натравяне, което най-вероятно се е случило по време на работа в цеховете за гъби на фирма “Брумо” ЕООД.
Свързахме се е Владимир Николов, директор на Инспекцията по труда в Плевен, за да ни съобщи резултатите от проверките на този етап, защото те все още продължават. Той заяви, че на 28 октомври г-жа Неминска е била на смяна с още три жени и един работник, който е събирал набраните гъби. Към момента другите нямали никакви оплаквания. Само един човек във фирмата работел с химикали - на позиция “полевъд”. По технология гъбите не се пръскат с химикали, когато се берат, а и по документи в близките дни не е имало пръскане. Заедно с Агенцията по безопасност на храните са взети проби от
гъбите и се очакват резултатите от тях, за да се разбере дали има някакво наличие на препарат за растителна защита, обясни г-н Николов. Той продължи с това, че химикалите, които се използват, нямат наличие на формалин. Всички работници декларирали писмено, че не са усетили никаква миризма на химикали. Маски използва само работникът, който работи с химикалите. Останалите служители нямали нужда от тях.
Как тогава жената е миришела на формалин, попитахме г-н Николов и той потвърди, че знае за това, дори заяви, че и доцентката от токсикологията му е казала същото, но ще стане ясно, след като излязат резултатите от Агенцията по храните. Засега всички работници от смяната декларират, че не са усещали никаква миризма, повтори шефът на Инспекцията по труда, но проверката по случая продължава. Относно ползването на платен отпуск в дружеството Владислав Николов уточни, че това ще бъде проверено и ще бъде дадена допълнителна информация, тъй като засега проверката им е насочена главно към химикалите и здравословното състояние на работниците.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти